ΕΛΛΑΔΑ

Liveblog: Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα - Προληπτικές εκκενώσεις σε γηροκομείο και τα παιδικά χωριά SOS

Liveblog: Σε ύφεση η φωτιά στη Βούλα - Προληπτικές εκκενώσεις σε γηροκομείο και τα παιδικά χωριά SOS
Οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν το πύρινο μέτωπο στα πρώτα σπίτια στο Πανόραμα Βούλας CNN Greece

Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε στην κορυφογραμμή και εν συνεχεία μέσω ρέματος έφθασε στα πρώτα σπίτια της Βούλας. Η φωτιά, που αργά το απόγευμα πήρε κατεύθυνση για τη Βάρη, έχει κάψει τουλάχιστον δύο σπίτια και αρκετά αυτοκίνητα, ενώ υπάρχουν ζημιές σε τουλάχιστον 23 κατοικίες. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή στρατού, αστυνομίας και εθελοντών δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ λίγο μετά τις 20:30 η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση με διάσπαρτες εστίες.

  • Εντολή για εκκένωση δόθηκε λίγο πριν τις 20:00 για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή, το γηροκομείο «Άξιος Οδηγός» με 300 τρόφιμους καθώς και τα Παιδικά Χωριά SOS, για προληπτικούς λόγους. Το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή για εκκένωση στο Πανόραμα Βούλας.
  • Τέσσερις κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Ασκληπιείο, καθώς και ένας πυροσβέστης στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης δηλώνουν ότι η φωτιά ξέσπασε από έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.
  • Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης δήλωσε ότι μετά την αντιμετώπιση της φωτιάς περίπου στις 16:00, ξέσπασε νέα φωτιά στο κοιμητήριο Βούλας και αυτή ήταν η αιτία που «αναζωπυρώθηκε» το μέτωπο.
  • Η φωτιά στη Βούλα λίγο μετά τις 20:30 βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο υπήρχαν διάσπαρτες εστίες όπως πάνω από τα Παιδικά Χωριά SOS που γίνονται προσπάθειες να ελεγθούν.

Διαβάστε αναλυτικά πως ξεκίνησε η φωτιά:

Φωτιά: Δυναμώνει το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα Βούλας - Εκκένωση ζητά ο δήμαρχος της περιοχής

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Πανόραμα Βούλας: Ανοιχτοί χώροι για τη φιλοξενία κατοίκων που εκκένωσαν τις κατοικίες τους

Φωτιά στη Γλυφάδα: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Βούλας για εκκένωση της περιοχής

Γιώργος Παπανικολάου στο CNN Greece: Όλες οι δυνάμεις στην κορυφογραμμή που ενώνει Γλυφάδα με Βούλα

Φωτιά στο Πανόραμα Βούλας: Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες - Εντολή για εκκένωση, μήνυμα από το 112

Φωτιά στη Γλυφάδα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί