ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βούλα - Δήμαρχος Βάρης: Ζημιές σε δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα

Φωτιά στη Βούλα - Δήμαρχος Βάρης: Ζημιές σε δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα
Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, έκανε λόγο για ζημιές σε 20 σπίτια και 4 αυτοκίνητα σαν πρώτο απολογισμό της φωτιάς στη Βούλα CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα (20:30 μ.μ.) η προληπτική εκκένωση του γηροκομείου στη Βούλας, όπου από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, εκδηλώθηκε  φωτιά η οποία πέρασε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων από τη Γλυφάδα, στη Βούλα.

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντέλλος στην ΕΡΤ η εκκένωση γίνεται προληπτικά και οι πολίτες θα μεταφερθούν στο γήπεδο καθώς και στο κλειστό γυμανστήριο της Βάρης.

Να σημειωθεί ότι στα παιδιά χωριά SOS φιλοξενούνται 80 παιδιά και στο γηροκομείο 100 τρόφιμοι μαζί με το προσωπικό.

paidia2.jpg

Πρώτος απολογισμός των ζημιών

Σε ότι αφορά τον πρώτο απολογισμό των ζημιών, ο δήμαρχος, έκανε λόγο για ζημιές σε 20 σπίτια σε εγκαταστάσεις εξωτερικού χώρου, τέντες, αυλόπορτες, και σε τρία ακόμα σπίτια οι οποίες είναι πιο γενικευμένες.

Επίσης υπάρχουν τέσσερα αυτοκίνητα καμένα.

Στη μεγάλη προσπάθεια να οριοθετηθεί το μέτωπο της φωτίας, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ακόμα δύο όπως μετάδωσε η ΕΡΤ είναι τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο νοσοκομείο επίσης οδηγήθηκαν τέσσερις κατάκοιτοι ηλικιωμένοι, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν εμνέει ανησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ