ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βάρη: Εκκενώθηκε τo Παιδικό Χωριό SOS - Φιλοξενούσε και οικογένειες από την Ουκρανία

Φωτιά στη Βάρη: Εκκενώθηκε τo Παιδικό Χωριό SOS - Φιλοξενούσε και οικογένειες από την Ουκρανία
CNN Greece

Πριν περίπου μία ώρα ολοκληρώθηκε η προληπτική εκκένωση του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε.

Τα παιδιά και το προσωπικό απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις με τη συμβολή της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε στην κάμερα του CNN Greece ο διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης, Μενέλαος Τσαούσης, η δομή φιλοξενεί 55 παιδιά καθώς επίσης και δέκα μονογονεϊκές οικογένειες από την Ουκρανία, ενώ σε 25 ανέρχονται οι εργαζόμενοι.

«Βρισκόμαστε σε ασφαλές σημείο στη Βάρης-Κορωπίου και από εδώ θα πάμε στον Αστέρα Βάρης, εκτός αν ακυρωθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιστρέψουμε στο χωριό. Είμαστε όλοι καλά» καθησύχασε ο κ. Τσαούσης.

Εντολή για εκκένωση δόθηκε λίγο πριν τις 20:00 για τους οικισμούς Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή, το γηροκομείο «Άξιος Οδηγός» με 300 τρόφιμους καθώς και τα Παιδικά Χωριά SOS, για προληπτικούς λόγους. Το μεσημέρι, στις 16:20 είχε δοθεί εντολή για εκκένωση στο Πανόραμα Βούλας.

Όλες οι εξελίξεις για το πύρινο μέτωπο στο Liveblog του CNN Greece

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε και κατακαίει στο Πανόραμα Βούλας, όπως δήλωσαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Πάντως –σύμφωνα με την ΕΡΤ– ο ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην ‘Ανω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό του. Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι, αφού ξέσπασε η φωτιά, ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαίωσε ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος. Πηγές του ΔΕΔΗΕΕ που μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση ανάφεραν επίσης ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ