ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μαρίας Μπονίκου: Την Τετάρτη η απολογία του 46χρονου γιου - Διατάχθηκε ψυχιατρική εξέταση

Δολοφονία Μαρίας Μπονίκου: Την Τετάρτη η απολογία του 46χρονου γιου - Διατάχθηκε ψυχιατρική εξέταση

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελία ο 46χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της μητέρας του, Μαρίας Μπονίκου, μέσα στο σπίτι τους στην Αίγινα. Η 73χρονη ηθοποιός έφερε τραύματα στο λαιμό και τον θώρακα ενώ ο εισαγγελέας Πειραιά διέταξε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο 46χρονος ζούσε στο σπίτι του εγκλήματος με τη μητέρα του τα τελευταία 7 χρόνια. Είχε σπουδάσει στη Φιλοσοφική, δεν εργαζόταν και η συμπεριφορά του είχε προβληματίσει κάποιες φορές το συγγενικό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης χρησιμοποίησε δύο μαχαίρια για να σκοτώσει τη μητέρα του, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Ο ίδιος συνελήφθη από τις αρχές τα ξημερώματα μετά από παράπονα των κατοίκων στην περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα ότι κάποιος έχει βάλει δυνατά μουσική.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος τραγουδούσε, μετά μουσικής. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την ομολογία

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του 46χρονου αλλά και την ομολογία της πράξης του έχει βγάλει η Ελληνική Αστυνομία:

«Συνελήφθη χθες 4 Ιουνίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 4-6-2022, βρέθηκε εντός της οικίας της στην Αίγινα, θανάσιμα τραυματισμένη, 73χρονη ημεδαπή. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Από αστυνομικούς του Α.Τ. Αίγινας προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος τυγχάνει συγγενικό πρόσωπο της θανούσας, ομολόγησε τη διάπραξη της ανωτέρω αξιόποινης πράξης και συνελήφθη».

Την αποκάλυψη για τη δολοφονία της άτυχης ηθοποιού, έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

Συγκλονισμενος έμαθα μόλις για την δολοφονία της φίλης μου ηθοποιού Μαρίας Μπονίκου....Ένα γλυκό κορίτσι που ξεκίνησε στην δύση του Ελληνικού κινηματογράφου.. Μια υπέροχη φωνή στην ελληνική μεταγλώττιση όπου μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο Μάνο Βενιέρη συνεργαστήκαμε 30 χρόνια.. Μια λάτρις της Αρχαίας Ελλάδας. Μαρία μου γλυκιά γιατί να φύγεις έτσι!!!

Το χρονικό του εγκλήματος

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (4/6), αστυνομικοί εντόπισαν στην Αίγινα την 77χρονη γυναίκα, που έφερε πολλαπλές μαχαιριές, σχεδόν σε όλο της το σώμα και με μία σακούλα περασμένη στο κεφάλι της.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι της αλλά ούτε εικόνα έρευνας, οδήγησε τους αστυνομικούς να στραφούν στην αναζήτηση του γιου της, ως βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της γυναίκας.

Πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα με βαριά ψυχιατρικά προβλήματα, τον οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί και προσήγαγαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αστυνομική Διεύθυνση του Πειραιά.

Η γυναίκα βρέθηκε να έχει απανωτά χτυπήματα, ενώ δεν φορούσε και κάποια ρούχα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ