ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Μαίνεται η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα
Μεγάλη η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών CNN Greece / Lefteris Partsalis

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες, Δευτέρα, σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, με τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις να ενισχύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Η εικόνα της φωτιάς έχει βελτιωθεί λίγο, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει σβήσει. 

Αυτή την ώρα επιχειρούν 11 οχήματα με 30 Πυροσβέστες ενώ τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Λόγω των επικίνδυνων καπνών, η Πολιτική Προστασία έστειλε χθες προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε ακτίνα 4χλμ από το σημείο.

«Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι το βράδυ, η φωτιά έχει περιοριστεί σε αποθήκες και δεν έχει επηρεάσει τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, έχει κάψει περισσότερες από τρεις αποθήκες» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα που του μετέφεραν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι ότι η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή.

Τα σχολεία στην περιοχή, πάντως, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece η Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται μέσα στη βιομηχανική ζώνη επί της οδού Αγίας Σοφίας, ενώ γίνεται μάχη για να μην επεκταθεί σε γειτονικά κτήρια.

Η περιοχή έχει γεμίσει πυκνούς μαύρους καπνούς, καθώς η ένταση αλλά και η έκταση της φωτιάς είναι μεγάλη.

Εντός του κτηρίου όπου εκδηλώθηκε η φωτιά αλλά και στα γειτονικά κτήρια δεν υπήρχαν εργαζόμενοι, αφού είχε ολοκληρωθεί το ωράριο εργασίας τους.

Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ