ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες-«Απαιτητικά ως προς τη θεωρία τα θέματα»: Πώς αξιολογεί φροντιστής τα Δίκτυα Υπολογιστών

Πανελλήνιες-«Απαιτητικά ως προς τη θεωρία τα θέματα»: Πώς αξιολογεί φροντιστής τα Δίκτυα Υπολογιστών
Πώς κρίνονται τα σημερινά θέματα ΙΝΤΙΜΕ

Τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών τα οποία κλήθηκαν να λύσουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων από τα ΕΠΑΛ, και τη δυσκολία τους σχολίασε ζωντανά στο CNN Greece ο καθηγητής Πληροφορικής του Ομίλου Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς», Νικόλας Μπαντούνας.

«Τα θέματα κρίνονται απαιτητικά προς τη θεωρία τους, από την άποψη πως τα Σωστό Λάθος ήθελαν πάρα πολύ καλή μελέτη της θεωρίας», αναφέρει ο καθηγητής και σημειώνει:

«Το θέμα Β ήταν ερωτήσεις θεωρίας από τα κεφάλαια 4, 5, 6 τα οποία ήταν εκτός ύλης τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω του κορωνοϊού. Επομένως οι μαθητές θα έπρεπε να τα ξέρουν πολύ καλά.

Το θέμα Γ ήταν υποδικτύωσης. Στην ουσία έδινε δύο υπολογιστές και έπρεπε να βρούμε τη διεύθυνση δικτύου τους για να καταλάβουμε εάν η δρομολόγηση θα ήταν μεταξύ τους άμεση ή έμμεση. Θα έπρεπε εκεί οι μαθητές να ξέρουν πώς μπορώ να βρω τη διεύθυνση δικτύου όταν γνωρίζω τη διεύθυνση ip και την μάσκα δικτύου.

Το Δ ήταν αναμενόμενο θέμα κατάτμησης πακέτου. Έδινε τον πίνακα και θα έπρεπε εμείς να συμπληρώσουμε τα κενά. Δεν είχε κάποια δυσκολία απλά θα έπρεπε να προσέξουν οι μαθητές ότι η επικεφαλίδα ήταν 24 μπάιτ δηλαδή 6 λέξεις των 32 μπιτ και όχι 20 όπως ήταν συνήθως».

Όπως εκτιμά ο κ. Μπαντούνας «τα θέματα γενικότερα, για έναν μαθητή που είχε διαβάσει πολύ καλά, θα μπορούσε να γράψει άριστα. Ένας μαθητής όμως που δεν είχε δώσει μεγάλη έμφαση στο διάβασμα της θεωρίας δεν μπορούσε να γράψει τόσο καλό βαθμό».

Δείτε το βίντεο:

«Φέτος αναμέναμε ερωτήσεις από τα τρία κεφάλαια που δεν υπήρχαν στην ύλη τα προηγούμενα δύο χρόνια. Δεν ρωτήθηκαν πάρα πολλά πράγματα από τα προηγούμενα κεφάλαια και αυτό θα δυσκόλεψε πάρα πολύ τους μαθητές, ενώ από το θέμα Α, τα Σ-Λ θα είδαν πως δεν τα ξέρουν πολύ καλά και μπορεί αυτό να τους γέμισε άγχος στο να προχωρήσουν στα επόμενα ερωτήματα. Πιστεύω πως οι βαθμοί θα κινηθούν στα συνηθισμένα επίπεδα», καταλήγει ο εκπαιδευτικός.

Τα θέματα στα Δίκτα Υπολογιστών

Δείτε τα θέματα εδώ.

Το CNN Greece στο πλευρό των υποψηφίων

Το CNN Greece, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας και μάθετε πρώτοι τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ