ΕΛΛΑΔΑ

Περιουσία Γιώργου Τράγκα: Ο γιος του, Φρέντι, αποποιείται την κληρονομιά - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Περιουσία Γιώργου Τράγκα: Ο γιος του, Φρέντι, αποποιείται την κληρονομιά - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί, ότι ο εντολέας του και γιος του Γιώργου Τράγκα, Φρέντι, αποποιείται κάθε περιουσιακό στοιχείο που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του πατέρα του, εξέδωσε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τη δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες άλλως και ως Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ανακοίνωση του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Θέμη Σοφού:

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας.

Δηλώνει, ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)».

Δεσμευμένη η περιουσία του Γιώργου Τράγκα - Στον εισαγγελέα ο φάκελος

Υπενθυμίζεται, ότι το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που βασίστηκε σε τρίμηνη έρευνα, έχει διαβιβαστεί τόσο στην Οικονομική Εισαγγελία όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αξιόποινων πράξεων, όχι σε βάρος του δημοσιογράφου, καθώς ο θάνατός του τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά, «παγώνοντας» την αποδοχή της κληρονομιάς από τους κληρονόμους του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέρος της περιουσίας του δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά από το 2000 και μετά, ενώ προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός.

Ο Γιώργος Τράγκας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου του 2021 σε ηλικία 72 ετών μοίρασε την περιουσία του με κρυφή ιδιόχειρη διαθήκη που είχε συντάξει την διαθήκη στο Μονακό -όπου και κατατέθηκε- σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Στη διαθήκη του όριζε ως κληρονόμους τους δύο γιους του Γιάννη και Φρέντι Τράγκα, καθώς και την τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά.

Επίσης, είχε επιλέξει να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως η Εκκλησία της Ελλάδος και το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ