ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: «Θα ξαφνιάστηκαν ευχάριστα οι υποψήφιοι», λέει φιλόλογος για την Ιστορία

Πανελλήνιες 2022: «Θα ξαφνιάστηκαν ευχάριστα οι υποψήφιοι», λέει φιλόλογος για την Ιστορία
Πώς κρίνονται τα σημερινά θέματα της Ιστορίας ΙΝΤΙΜΕ

Τα θέματα της Ιστορίας τα οποία κλήθηκαν να λύσουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων από τα ΓΕΛ, και τη δυσκολία τους σχολίασε ζωντανά στο CNN Greece η κυρία Άννα Αδάμ, φιλόλογος - ιστορικός του Ομιλού Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς».

Όπως αναφέρει αρχικά η φιλόλογος: «Σε σύγκριση με τα θέματα των προηγούμενων ετών, οι υποψήφιοι φέτος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μάλλον εύκολα θέματα και φανταζόμαστε ότι θα ξαφνιάστηκαν. Το μόνο θέμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως απαιτητικό, πιο σύνθετο ήταν το Δ1. Θα μπορούσε να θεωρηθεί πιο σύνθετο και για το γεγονός ότι μια από τις πηγές ήταν στην καθαρεύουσα.

Το ευτύχημα ήταν ότι η πηγή αυτή συμπεριλαμβανόταν στο σχολικό βιβλίο, συνεπώς ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος μπορεί να την είχε μελετήσει, κάτι που τον βοήθησε».

Η κυρία Αδάμ συνεχίζει λέγοντας πως «αξιοσημείωτο είναι ότι αν και η ύλη αυξήθηκε πολύ σε σημαντικό βαθμό, φέτος ένα μόνο από τα θέματα, το οποίο μάλιστα βαθμολογείται με μόλις 5 μονάδες προέρχεται από το κομμάτι αυτός της ύλης το καινούριο, το οποίο ίσως και φοβούνταν τα παιδιά, γιατί πρόκειται και για δύσκολα κεφάλαια. Αυτό δεν ξέρω πως θα μπορούσαμε να το κρίνουμε, ως κάτι θετικό ή αρνητικό.

Οι εξεταστές φαίνεται πως προτίμησαν να μην πρωτοτυπήσουν και εστίασαν σε θέματα τα οποία έχουν κατ΄ επανάληψη εξεταστεί, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα του Τρικούπη, η ΕΑΠ και τα κριτήρια για την αποκατάσταση προσφύγων, όπως και στο θέμα της περίθαλψης των προσφύγων, το οποίο ήταν και αναμενόμενο θέμα καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».

Η εκπαιδευτικός καταλήγει λέγοντας πως «οι περισσότεροι μαθητές θα ξαφνιάστηκαν μάλλον ευχάριστα, θα αισθάνθηκαν ότι αντιμετωπίζουν θέματα όχι ιδιαίτερης δυσκολίας και ελπίζουμε αυτό να τους βοηθήσει να πετύχουν καλές επιδόσεις».

Δείτε το βίντεο με τον σχολιασμό:

Τα θέματα της Ιστορίας:

Το CNN Greece στο πλευρό των υποψηφίων

Το CNN Greece, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας και μάθετε πρώτοι τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ