ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης των κατηγορούμενων για το φορτίο κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης των κατηγορούμενων για το φορτίο κοκαΐνης
Ένοπλοι αστυνομικοί εισβάλουν στο σπίτι όπου βρίσκονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι που φέρονται να διακινούσαν την ποσότητα των 300 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη Screen Grab / YouTube

Οι πρώτες εικόνες από τη στιγμή της σύλληψης των ναρκεμπόρων στη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν 300 κιλά κοκαΐνης προερχόμενα από την Κολομβία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, στα χέρια των ελληνικών Αρχών μετά από πληροφορίες του Γραφείου της αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών, με έδρα την Αθήνα, βρίσκεται ένα διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, που ξεκινά από την Κολομβία και φτάνει μέχρι την Ευρώπη και τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τις εικόνες από τη σύλληψη των δραστών:

Πώς δρούσε το διεθνές κύκλωμα

Εδώ και περίπου έξι μήνες, η αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών γνώριζε για το κύκλωμα που από την Κολομβία μετέφερε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Μέλη του κυκλώματος μάλιστα, φέρονται άτομα τα οποία έχουν έδρα το εξωτερικό και έκαναν συχνά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, κάθε φορά που μέσω του λιμανιού θα μετέφεραν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Σε μία επιχείρηση αστραπιαία την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους αστυνομικούς της αμερικάνικης Δίωξης Ναρκωτικών και Έλληνες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά και της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να συλληφθούν τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν την ποσότητα των τριακοσίων κιλών κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται και είναι αυτός που οργάνωνε την αποστολή της ποσότητας των ναρκωτικών στην Ευρώπη, ενώ φαίνεται η δράση του να φτάνει μέχρι το Μεξικό.

Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ