ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσαν τα μέλη σπείρας που υποδύονταν τους τεχνικούς και διέπρατταν ληστείες

Πώς δρούσαν τα μέλη σπείρας που υποδύονταν τους τεχνικούς και διέπρατταν ληστείες
Συνελήφθησαν τρία άτομα και αναζητείται ακόμα ένα μέλος της σπείρας που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη σύλληψη των τριών εκ των τεσσάρων μελών της σπείρας που υποδύονταν άλλοτε τους συντηρητές ανελκυστήρων και άλλοτε τους τεχνικούς εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας, προχώρησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η εγκληματική ομάδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα την ώρα που επέστρεφαν στις οικίες τους στις περιοχές Γλυφάδας, Ελληνικού και Παλαιού Φαλήρου και υποδυόμενοι τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην οικίες του παθόντων, τα μέλη της συμμορίας τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα εντός αυτών, ενώ παράλληλα τα υπόλοιπα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών με την προαναφερθείσα μεθοδολογία. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τρία άτομα ενώ αναζητείται ένας ακόμη.

Η δράση τους αποτυπώθηκε και σε βίντεο, το οποίο είναι από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Τρίτωνος. Σε σπίτι που βρίσκεται σε αυτή την οδό, η σπείρα αφαίρεσε από το διαμέρισμα ηλικιωμένου κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ. Άλλες τέσσερις κλοπές είχαν διαπραχθεί από τα ίδια άτομα, στο Παλαιό Φάληρο, τη Βούλα και τη Γλυφάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ