ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Genesis: Μεγάλες καταστροφές στην Ορεστιάδα - Πλημμύρισαν σπίτια, «κόπηκαν» δρόμοι

Κακοκαιρία Genesis: Μεγάλες καταστροφές στην Ορεστιάδα - Πλημμύρισαν σπίτια, «κόπηκαν» δρόμοι
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε περιοχές της Ορεστιάδας από την κακοκαιρία Genesis evros-news.gr

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία «Genesis» σε πολλές περιοχές της Ορεστιάδας και κυρίως στο Νεοχώρι και την Λεπτή όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστράφηκαν περιουσίες. 

Σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου, οι δρόμοι «κόπηκαν» στη μέση από τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή.

Ειδικότερα, τέτοια προβλήματα παρουσιάστηκαν από τον Βάλτο προς Νεοχώρι και από τη Λεπτή προς την Παταγή και τα Αμπελάκια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, η ορμητικότητα των νερών πλημμύρισε περίπου 20 κατοικίες στα χωριά Νεοχώρι και Λεπτή. Επίσης, έπνιξε δεκάδες οικόσιτα ζώα πουλερικά κουνέλια, βυθίζοντας στα νερά αρκετά αγροτικά μηχανήματα. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 18 κλήσεις και πραγματοποίησε 16 απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Πλημμύρισαν σπίτια

Στην Λεπτή τα σπίτια πλημμύρισαν και γέμισαν με λάσπες, όπως επίσης και η ταβέρνα της περιοχής σύμφωνα με το evros-news.gr.

Στο δρόμο προς Ορεστιάδα διακόπτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων αφού προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ταβέρνας, Μιχάλης Κώστογλου, κατέγραψε τις ζημιές.

Ίδιες εικόνες καταγράφονται και στο Νεοχώρι.

Δείτε άλλα βίντεο από την περιοχή

Εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική και τα συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας μαζί με τους κατοίκους, προσπαθούσαν να γλιτώσουν ότι μπορούν και να δώσουν λύσεις. Ευτυχώς που δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή με την κατάσταση που επικράτησε.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, με πολλά σπίτια στα δυο αυτά χωριά αλλά και στον Κυπρίνο να έχουν πλημμυρίσει, νοικοκυριά και περιουσίες να έχουν πνιγεί στις λάσπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ