ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει εάν θα εισαχθεί το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής σε πιλοτική δίκη

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει εάν θα εισαχθεί το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής σε πιλοτική δίκη
Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε αίτημα της ΔΕΗ, σχετικά με το εάν θα  εισαχθεί ή όχι το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, σε πιλοτική δίκη προκειμένου να μην εκδίδονται αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας INTIME

Το «φλέγον» θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που απασχολεί σχεδόν όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, πολλοί από τους οποίους ήδη έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη συζητήθηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της αρμόδιας Τριμελούς Επιτροπής του Αρείου Πάγου.

Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε αίτημα της ΔΕΗ, σχετικά με το εάν θα εισαχθεί ή όχι το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής, σε πιλοτική δίκη προκειμένου να μην εκδίδονται αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

Παρέμβαση υπέρ της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής έκανε ο Δημήτρης Βερβεσός εκπροσωπώντας, ως πρόεδρός της, την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα υποβάλλουν υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και στη συνέχεια η Τριμελής Επιτροπή του Αρείου Πάγου θα λάβει μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα) τη σχετική απόφασή της.

Σχετική συλλογική αγωγή έχουν καταθέσει καταναλωτικές οργανώσεις -το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος - ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, που μεταφέρει στα οικιακά τιμολόγια η αύξηση του κόστους παραγωγής ρεύματος, το οποίο λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ