ΕΛΛΑΔΑ

«Ψυχρή Λίμνη»: Πού αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πότε εξασθενεί το φαινόμενο

«Ψυχρή Λίμνη»: Πού αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πότε εξασθενεί το φαινόμενο
Παρά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στους 33 βαθμούς Κελσίου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συνεχίζεται το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που φέρνει βροχές και τοπικές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα προκαλούνται και πολλά προβλήματα στους δρόμους. Ξαφνικά μπουρίνια και καταιγίδες αναμένονται στις ηπειρωτικές περιοχές και την Πελοπόννησο. 

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης», είναι οι εκτεταμένες βροχές και οι τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας που φέρνουν πολλά προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Θα επικρατήσει έντονα μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ενώ από τη νέα εβδομάδα θα υποχωρήσει αρκετά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να κυμανθεί στους 33 βαθμούς Κελσίου, περιγράφει στο CNN Greece o Μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα «η χώρα συνεχίζει να επηρεάζεται από τις ψυχρές εναέριες μάζες όπου τις απογευματινές ώρες θα παρατηρηθούν έντονες βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά θα προκαλέσουν προβλήματα, όπως αυτά που είδαμε στη Θεσσαλονίκη. Αναμένουμε τα φαινόμενα αυτά να επηρεάσουν την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, την εσωτερική Πελοπόννησο. Αύριο Πέμπτη 16 Ιουνίου, το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» θα παρατηρηθεί σε ηπειρωτικές περιοχές, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι πιο γενικευμένες σε τοπικό επίπεδο», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου η μέρα ξεκινά με τοπικές συννεφιές προς το βορειοδυτικό Αιγαίο, προς την περιοχή της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα έχουμε και πάλι μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες θα δούμε τα φαινόμενα να εξαπλώνονται για άλλη μία ημέρα στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού.

«Oι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία παρά τις βροχές και καταιγίδες, δεν θα παρουσιάσει μείωση αλλά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περίπου στους 33 βαθμούς Κελσίου», προσθέτει ο ίδιος.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το ερχόμενο Σάββατο, τονίζει ο κ. Μαρουσάκης καθώς θα αυξηθούν οι συννεφιές και οι τοπικές βροχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Αττική

Στην Αττική ο καιρός δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή, ενώ για σήμερα Τετάρτη, 15 Ιουνίου, δεν αναμένονται βροχές ή καταιγίδες. Ενδεχομένως αύριο Πέμπτη, κατά τις απογευματινές ώρες να βρέξει τοπικά στα βόρεια προάστια. Το Σάββατο μετά το μεσημέρι, πιθανότατα να επικρατήσουν συννεφιές και τοπικές βροχές.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας προοδευτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια και τμήματα των νησιών του Ιονίου. Ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης μεμονωμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ενδεχομένως τη Ρόδο. Παροδικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά στο Αιγαίοι οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ