ΕΛΛΑΔΑ

Νέες έρευνες για την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ ξεκίνησαν στην Κω

Νέες έρευνες για την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ ξεκίνησαν στην Κω
EPA / SOUTH YORKSHIRE POLICE / HANDOUT

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου ερευνών για την αναζήτηση του μικρού Μπεν Νίνταμ, Άγγλοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο σημείο όπου εξαφανίστηκε ο μικρός στις 24 Ιουλίου 1991 σε ηλικία 21 μηνών.

“Έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας”, δήλωσε ο επικεφαλής των Άγγλων αστυνομικών Τζον Κουζιν, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Ματ Φένγουικ και τον 'Αγγλο αστυνομικό ελληνικής καταγωγής, Θανάση Φούρλη.

Οι 'Αγγλοι αστυνομικοί απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή γνωρίζουν κάτι, να έρθουν σε επαφή μαζί τους με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

“Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο”, ανέφερε ακόμα ο Κουζιν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια οι 'Αγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε "ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος..."

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση ειδικά για το ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με 'Αγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά με διακριτικότητα. Οι αριθμοί είναι: 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040217 ( Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040226 (Αγγλικά)

Η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers, μάλιστα, προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανοί ερευνητές στην Κω για την υπόθεση του εξαφανισμένου Μπεν Νίνταμ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ