ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος φοιτήτριας στην Κομοτηνή: Ανακοπή δείχνουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Θάνατος φοιτήτριας στην Κομοτηνή: Ανακοπή δείχνουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή
H άτυχη κοπέλα κατέληξε μέσα στο πανεπιστημιακό στάδιο και κατά τη διάρκεια της προπόνησής της ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ανακοπή δείχνουν τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή, για τον αιφνίδιο θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή.

Η τριτοετής φοιτήτρια με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό και καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης, άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη εντός του πανεπιστημιακού σταδίου και κατά τη διάρκεια της προπόνησής της, στην οποία φέρεται να ήταν μόνη ενδεχομένως λόγω της βροχόπτωσης που σημειώθηκε χθες και στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, καθηγητής Παύλος Παυλίδης, από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι η 22χρονη έκανε ανακοπή ωστόσο εκκρεμούν τα αποτελέσματα του ιστολογικού και τοξικολογικού ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί η γενεσιουργός αιτία που την προκάλεσε.

Στην Κομοτηνή έχουν ήδη μεταβεί συγγενείς της νεαρής φοιτήτριας προκειμένου να παραλάβουν τη σορό της, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, που θα μεταφερθεί στην Κρήτη όπου και διαμένει η οικογένειά της.

Σημειώνεται ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα της Σχολής και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον αδόκητο θάνατο «ενός μέλους της οικογένειας του Κλασικού Αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Τις συνθήκες του θανάτου κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 22χρονη αθλήτρια στο γήπεδο στίβου της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή, καλούνται να ερευνήσουν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Αναζητούν απαντήσεις στο smartwatch της αθλήτριας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι η 22χρονη κείτονταν νεκρή για αρκετή ώρα προτού εντοπιστεί.

Στις κυκλικές διαδρομές του στίβου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, την εντόπισε πεσμένη στο ταρτάν, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης, πολίτης ο οποίος πήγε να αθληθεί.

Στην έκκλησή του για βοήθεια ανταποκρίθηκε άμεσα ο γιατρός που βρισκόταν πλησίον του γηπέδου, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Η φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ήταν μέλος της Χανιώτικης ομάδας Θησέας, από την οποία δεν είχε πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα στον τόπο διαμονής της την Κρήτη, αν και υπήρχαν αρχικά τέτοιες σκέψεις, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Οι συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας αλλά και το αν η ξαφνική νεροποντή την ώρα της προπόνησης του κοριτσιού πιθανότατα να έπαιξε ρόλο στην τραγική εξέλιξη γεγονός που αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από τις Αρχές.

Πολύτιμο «εργαλείο» της έρευνας εκτιμάται πως είναι το smartwatch που φορούσε η κοπέλα και το οποίο κατέγραφε τους χρόνους αλλά και τους παλμούς της.

Επίσης, σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και νεκροτομής που ήδη έχει παραγγελθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Ο τελευταίος αγώνας στον οποίο είχε λάβει μέρος η άτυχη σπρίντερ είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου υπό τη διοργάνωση του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και η Γεωργία είχε αγωνιστεί στα 100μ., άλμα σε μήκος, σκυταλοδρομία 4Χ100.

H άτυχη φοιτήτρια της σχολής ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, φοιτούσε στο τρίτο έτος.

Όταν εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ