ΕΛΛΑΔΑ

Επί πέντε ώρες κατέθετε στη ΓΑΔΑ ο Μάνος Δασκαλάκης για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Επί πέντε ώρες κατέθετε στη ΓΑΔΑ ο Μάνος Δασκαλάκης για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η οποία διενεργείται για τον θάνατο των δύο παιδιών του, Μαλένας και Ίριδας INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στη ΓΑΔΑ κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο Μάνος Δασκαλάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η οποία διενεργείται για τον θάνατο των δύο παιδιών του, Μαλένας και Ίριδας.

Το σχετικό ραντεβού είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ότι θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών Νίκο Καρακούκη και Νίκου Καλογριά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε πριν από μερικές μέρες και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία συνέταξε την έκθεση για τον θάνατο του βρέφους της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου του 2021. Η κ. Τσιόλα φέρεται να επανέλαβε όσα είχε δει κατά τη διάρκεια της νεκροτομής που είχε κάνει στην Ίριδα, εμμένοντας στην ιατροδικαστική έκθεσή της.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν επίσης να καταθέσουν η αδελφή και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σημειώνεται ότι καμία φαρμακευτική ουσία, δεν βρέθηκε στις εξετάσεις της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι εξετάσεις που έγιναν στα τοξικολογικά εργαστήρια του ΑΠΘ δεν συνδέουν τους θανάτους των κοριτσιών με φαρμακευτικές ουσίες, κι έτσι έρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ασφυκτικών θανάτων.

Σημειώνεται ότι ήταν η δεύτερη κατά σειρά τοξικολογική εξέταση που έγινε στα δείγματα των δύο κοριτσιών, καθώς η πρώτη είχε γίνει βάσει πρωτοκόλλου στον θάνατο των παιδιών.

Σημειώνεται ότι, ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, είχε καταθέσει το πόρισμά του στην 18η Ανακρίτρια. Η ανακρίτρια έρχεται τώρα με συμπληρωματικό υπόμνημα και του ζητεί επεξήγηση και να αποτυπώσει έναν ισχυρισμό αν από τις τρίχες που θα εξεταστούν, μπορεί να έχει διαφοροποίηση το πόρισμα θανάτου της Τζωρτζίνας, έτσι ώστε να διαταχθεί εκταφή της 9χρονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ