ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχει αντίρρηση για την εκταφή της Τζωρτζίνας, δηλώνει ο δικηγόρος της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχει αντίρρηση για την εκταφή της Τζωρτζίνας, δηλώνει ο δικηγόρος της
Η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν προβάλλει καμία αντίρρηση στην εκταφή της Τζωρτζίνας αν κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ

Θετική στο ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας, εμφανίζεται η μητέρα της που κατηγορείται για τον θάνατό της, Ρούλα Πισπιρίγκου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος ρωτήθηκε μετά τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης στην ΓΑΔΑ.

«Σε σχετική συζήτηση που είχα με την εντολέα μου, δεν προβάλλει καμία αντίρρηση σε μια τέτοιου είδους έρευνα. Εξακολουθούν να αποδεικνύονται τα όσα ανέφερε η ίδια από την αρχή. Είναι στη διάθεση των αρχών και αν κριθεί ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από τη δική της πλευρά», είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος σε ό,τι αφορά τα πορίσματα για την Μαλένα και την Ίριδα, δήλωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος, μίλησε στην τηλεόραση του MEGA σχετικά με τα αποτελέσματα των δειγμάτων αίματος της Τζωρτζίνας που ήταν καθαρές από κεταμίνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μη ανεύρεση κεταμίνης αποτελεί σημαντικό στοιχείο γιατί αφενός δεν προκύπτει κάποια αιτιολογία για το καρδιακό ιστορικό που είχε, αφετέρου γιατί η κεταμίνη εμφανίζεται μόνο την ημέρα θανάτου του παιδιού, την 29η Ιανουαρίου, μέσα σε έναν χώρο που η ουσία ήταν διαθέσιμη στους γιατρούς και όχι στην κατηγορουμένη.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει την ώρα λήψης των δειγμάτων, απάντησε: «Είναι διάσπαρτες σε διάφορες μέρες της νοσηλείας της, σε βαθμό ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το επίδικο 9μηνο στο οποίο είχε τα προβλήματα».

Πρόσθεσε πως για κάθε στοιχείο υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος, και εφόσον δεν προκύπτει κάτι θετικά, όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις και πρόσθεσε πως η κατηγορουμένη δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα, ακόμα και στην εκταφή.

Τέλος, σχετικά με τα πορίσματα για την Μαλένα και την Ίριδα, ο δικηγόρος δήλωσε πως η κατηγορουμένη περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα, επιμένει στην αρχική της δήλωση πως δεν υπήρχε περίπτωση να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και αρνείται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Μαραθώνια κατάθεση Δασκαλάκη στη ΓΑΔΑ

Πολύωρη κατάθεση έδωσε την Πέμπτη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ο Μάνος Δασκαλάκης για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών ανήλικων παιδιών στην Πάτρα μεταξύ των οποίων και της 9χρονης Τζωρζίνας για τον οποίο κατηγορούμενη είναι η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε επί οκτώ ώρες, για την 33χρονη κατηγορούμενη και για τους θανάτους των τριών παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τηλεόραση του Mega, ο 30χρονος όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, είχει ανάμειξη στο θάνατο των παιδιών, απάντησε ότι κατά τη γνώμη του, η εν διαστάσει σύζυγός του σκότωσε την 9χρονη κόρη τους Τζωρτζίνα. Ωστόσο, για τα άλλα δύο παιδιά τους, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα, o 30χρονος φέρεται να τόνισε μεταξύ άλλων πως για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον κάνουν να πιστεύει ότι η 33χρονη είναι πίσω και από αυτές τις δύο δολοφονίες.

Περιμένει, όπως είπε, το νέο πόρισμα και μίλησε αναλυτικά για τις σκηνές των θανάτων, από τις οποίες ο ίδιος απουσίαζε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, περιέγραψε ένα μεγάλο καβγά που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου, μόλις ένα 24ωρο πριν το θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προηγούμενο βράδυ του θανάτου του μωρού, είχε ένα πολύ μεγάλο καβγά με την σύζυγό του, κατά τον οποίο μάλιστα εκείνος χτύπησε την γυναίκα του δυο φορές στο πρόσωπο, πριν φύγει από το σπίτι. Μία μέρα μετά από αυτόν τον καβγά, ενημερώθηκε ότιβρέθηκε νεκρό το μωρό τους. Ο ίδιος δεν ήταν στο σπίτι όταν πέθανε το παιδάκι.

Ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να είπε σε ανθρώπους από το στενό του περιβάλλον ότι έβγαλε από μέσα του, «όλα όσα τον βασάνιζαν», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega.

Πληροφορίες για την κατάθεση που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης ζήτησε τόσο η 33χρονη κατηγορούμενη όσο και οι στενοί συγγενείς της, που ετοιμάζονται να δώσουν καταθέσεις.

Η αδελφή της κατηγορουμένης, Δήμητρα Πισπιρίγκου τόνιζε στο Mega πως δεν θέλει να πει το παραμικρό για τον Μάνο Δασκαλάκη και τη στάση του και στέλνει μήνυμα πως η ίδια είναι έτοιμη να καταθέσει όποτε και όπου κληθεί.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν σε νοσοκομεία που είχε νοσηλευτεί, έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού δεν υπήρχε κεταμίνη. Τουλάχιστον εκείνο το διάστημα που είχαν παρθεί τα συγκεκριμένα δείγματα αίματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ