Γαλάζιος καρχαρίας εντοπίστηκε στα ρηχά σε παραλία στα Επτάνησα
Όπως αναφέρει η οργάνωση Save Erimitis στο Facebook: «Αντίστοιχες παρατηρήσεις για το είδος καταγράφονται σε όλη τη Μεσόγειο. Το είδος είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό και την προσοχή που συστήνεται σε κάθε "συνάντησή" μας με την άγρια ζωή! Για τους λόγους αυτούς, οι λουόμενοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιδιώκεται η αλληλεπίδραση με άτομα καρχαριών».
Και σημειώνει:
«Η παρουσία Γλαυκοκαρχαρία (σσ. όπως ονομάζεται επίσης) δεν θα πρέπει να προξενεί πανικό. Η προσέγγιση όμως κάθε άγριου ζώου μπορεί να προκαλέσει επιθετικές ή άγνωστες σε εμάς συμπεριφορές λόγω δικού του φόβου!
Κρατάμε λοιπόν τις αποστάσεις και μόνο εφόσον το άτομο φαίνεται να μην μπορεί να επανέλθει στη θάλασσα, τότε μόνο προσπαθούμε να το επαναφέρουμε αποφεύγοντας το κεφάλι και τα βράγχια, και προσπαθώντας να μην κάνουμε καμία απότομη κίνηση που μπορεί να τραυματίσει το ζώο. Δεν το ακουμπάμε με γυμνά χέρια, δεν το τραβάμε δυνατά από την ουρά και δεν το σέρνουμε στην άμμο».
Δείτε βίντεο με τον καρχαρία:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έρευνα για την παράνομη αφαίρεση πτερυγίων καρχαρία στον Ειρηνικό
Επίδομα Παιδιού: Πότε σταματούν οι αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Στους έξι ανέρχονται οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στο Ιράν
23:59
Πόλεμο 5 εβδομάδων υπόσχεται ο Τραμπ και απειλεί με «μεγαλύτερο κύμα» - Γέφυρες του Ιράν με τις αραβικές χώρες
23:50
Οι τέσσερις στόχοι του Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν
23:39