ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Πάνω από 15.000 τα πραγματικά κρούσματα – Υψηλός πυρετός και κακουχία για μια εβδομάδα

Τζανάκης: Πάνω από 15.000 τα πραγματικά κρούσματα – Υψηλός πυρετός και κακουχία για μια εβδομάδα
Για το 60 έως 80% της νόσησης, ο κορωνοϊός προκαλεί δύο ημέρες υψηλό πυρετό και για μια εβδομάδα πολύ μεγάλη κακουχία ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Βέβαιος ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι άνω των 15.000 εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη δεν απέκλεισε τα κρούσματα να έφταναν ακόμη και τις 25.000 σε περίπτωση που τα τεστ ήταν του επιπέδου Φεβρουαρίου – Μαρτίου – Απριλίου.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάλεσε τους πολίτες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό να το δηλώνουν, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη αντιική αγωγή.

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης τόνισε, εμπειρικά μιλώντας, πως για το 60 έως 80% της νόσησης, ο κορωνοϊός προκαλεί δύο ημέρες υψηλό πυρετό και για μια εβδομάδα πολύ μεγάλη κακουχία.

Η δεύτερη εβδομάδα έχει κακουχία σε μικρότερο βαθμό και έντονο πονοκέφαλο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο καθηγητής πνευμονολογίας δήλωσε πως οι πολίτες πρέπει να τηρούν τρεις βασικές οδηγίες προκειμένου να προστατευθούν:

- Να φοράνε μάσκα όπου αισθάνονται ανασφαλείς, όπως για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ, συναυλίες, αεροπλάνα και παραλίες με συνωστισμό.

- Να προστατεύουν ηλικιωμένους ανω των 75 ετών και άτομα με πολλά συνοδά νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας και να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.

- Να δηλώνουν ότι είναι θετική, κάτι που, άλλωστε, αποτελεί προϋπόθεση για να λάβουν αντιική αγωγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ