ΕΛΛΑΔΑ

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κατέθετε επί 10 ώρες - Από τα παιδικά της χρόνια ως τη νύχτα που πέθανε η Ίριδα

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κατέθετε επί 10 ώρες - Από τα παιδικά της χρόνια ως τη νύχτα που πέθανε η Ίριδα
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, προσερχόμενη στη ΓΑΔΑ για νέα κατάθεση, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον θάνατο της μικρής Ίριδας και της μικρής Μαλένας INTIME

Γύρω στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης πέρασε από την πίσω πόρτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της 33χρονης Ρούλας, που βρίσκεται προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Την έξοδο είδε –και πάλι από την πίσω πόρτα- μετά τις 10:30 το βράδυ, μετά από μία μαραθώνια κατάθεση, την οποία κλήθηκε να δώσει, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Ίριδας και της Μαλένας.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, συνοδεία του δικηγόρου της αδελφής της, Όθωνα Παπαδόπουλου, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τη νύχτα που πέθανε η μικρή Ίριδα.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με επίκεντρο το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου της Ιριδας, αφού βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της και θεωρείται δεδομένο, ότι ήταν η πρώτη που είδε νεκρό το βρέφος στην κούνια του.

Οι ερωτήσεις που δέχτηκε, αφορούσαν τόσο στη σχέση της με την αδελφή της και τον Μάνο Δασκαλάκη, όσο και για τη δική της σχέση με τους δύο, ενώ της ζητήθηκε να περιγράψει το ιστορικό συμβίωσης του ζευγαριού από το ξεκίνημα του έγγαμου βίου τους μέχρι τον θάνατο των παιδιών.

Ως προς τη θέση της για τα γεγονότα, δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση. Στηρίζει την αδελφή της από την πρώτη στιγμή.

Κλήθηκε ακόμη, να περιγράψει την ψυχολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, τη μοιραία εκείνη νύχτα, με τις Αρχές να εκτιμούν, ότι ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε ως «άλλοθι» από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, υπό την έννοια ότι ίσως την καθοδήγησε να πάει εκείνη, να δει το παιδί, γνωρίζοντας η ίδια ότι είναι νεκρό.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης και ο δικηγόρος της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, της ζητήθηκε να μιλήσει εκτενώς για όλα, από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας για την υπόθεση. «Έδωσε αναλυτικότατη περιγραφή των πάντων, ήταν μεγάλη σε έκταση η κατάθεσή της, γι'αυτό και πήρε τόσο η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: Καμία επικοινωνία Ρούλας και Μάνου - Δεν επιβεβαιώνεται η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Δασκαλάκης

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης, σχετικά με τον «ρόλο» της πρώην συζύγου του στον θάνατο και των τριών παιδιών, ο δικηγόρος της 33χρονης διευκρίνισε, ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών κι ότι η δήλωση αυτή που κυκλοφορεί, δεν έχει εξακριβωθεί εάν έχει γίνει από τον ίδιο, καθώς είναι στο πλαίσιο της πληροφόρησης που διοχετεύεται στα Μέσα Ενημέρωσης και δεν μπορεί, να ελεγχθεί στο σύνολό της.

Η ίδια πάντως η Ρούλα Πισπιρίγκου όπως είπε ο δικηγόρος της, έχει λάβει γνώση της εν λόγω δήλωσης, αλλά δεν έχει μιλήσει μαζί του. «Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την τοποθέτησή του», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται σχετικά, ότι ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να δήλωσε, ότι τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τα τρία παιδιά τους.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας», αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την Ίριδα και τη Μαλένα, όπως ανέφερε το Mega.

Οι ιατροδικαστές αποδομούν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Υπενθυμίζεται, ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας κάνει λόγο για μηχανισμό βίαιου θανάτου και συγκεκριμένα «ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece το πόρισμα αναφέρει:

«Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό, ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορήνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά το νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Επίσης, κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλενογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ