ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα έως τις 15 Ιουλίου

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα έως τις 15 Ιουλίου
Οι άνω των 60 ετών να κάνουν τη 2η αναμνηστική δόση, προτρέπουν οι ειδικοί INTIME/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, έως τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έχουμε 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα της Covid -19.

Χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας, ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Παγώνη: Μας ενδιαφέρει να μην έχουμε αυξήσεις των εισαγωγών στα νοσοκομεία

«Εξάρσεις όπως και ύφεση του κορωνοϊού θα υπάρξουν, τις περιμέναμε. Αυτό που δεν θέλουμε είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση, αλλά δεν υπάρχει πίεση» ανέφερε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη πρόσθεσε ότι αυτό που μας σώζει αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων καθώς επίσης η ύπαρξη των αντιικών και των πρωτοκόλλων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Όσον αφορά τα εμβόλια, προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν τη 2η αναμνηστική δόση, επισημαίνοντας ότι - μέχρι στιγμής - μόνο το 17% εξ αυτών, έχουν σπεύσει να την κάνουν.

Για τους 30- 59 ετών, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να εμβολιαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ