Ιταλία: Σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας - Πιθανή η διακοπή υδροδότησης
Ανανεώθηκε:
Ο επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, δήλωσε ότι «θεωρεί πιθανή την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα, όπως και την υιοθέτηση περιορισμών στην ύδρευση λόγω της λειψυδρίας».
«Τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% και οι χιονοπτώσεις κατά 70%», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «σε πολλές περιοχές η κατάσταση αυτή έχει ουσιαστικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την γεωργική παραγωγή, τα υδάτινα αποθέματα, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».
Ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας εξήγησε ότι «η προβληματική αυτή κατάσταση αφορά όλη την χώρα, με εμφανέστερες συνέπειες στην περιοχή του ποταμού Πάδου, στις ανατολικές Άλπεις και σε περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας».
«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα πρέπει να αποφασιστεί και ο περιορισμός της παροχής νερού κατά την διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα σιντριβάνια στην Αθήνα αποκτούν ξανά ζωή (pics)
Πώς τα μελτέμια «σώζουν» την Ελλάδα από τους καύσωνες
SPONSORED
Εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ: «Δεν έχουμε απαντήσει ακόμα στις ΗΠΑ»
20:40
Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Γκιώνης
20:31
Financial Times: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών συνομιλιών της ΕΕ με τον Πούτιν
20:22
Μπόνι Τάιλερ: Σε τεχνητό κώμα η θρυλική τραγουδίστρια μετά από ξαφνική επιδείνωση της υγείας της
20:14