ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης - «Βεβαρυμένη η υγεία του» λέει ο γιατρός του

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης - «Βεβαρυμένη η υγεία του» λέει ο γιατρός του
INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ομοφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Με την ίδια απόφαση του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγος του ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με περιοριστικούς όρους, εκτιμώντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός στο σκεπτικό της για την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού, εξήγησε ότι «πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες».

Ως περιοριστικούς όρους πρότεινε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κρατηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό. «Η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρυμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππιδη δεν αιματώθηκε».

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται και ιατρικό ανακοινωθέν από το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου παραμένει νοσηλευόμενος ο ηθοποιός, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη. στο θάλαμο κρατουμένων της Νευρολογικής Κλινικής.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στον Alpha ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος:

«Χθες το μεσημέρι, αφότου ήταν στις φυλακές και είναι γεγονός ότι είχε 4 μέρες μούδιασμα και ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά, τον είδε ο γιατρός ότι δεν περπάταγε καλά και τον έστειλε να κάνει εξετάσεις. Τον πήγαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, έγιναν όλες οι εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός, γιατί με την αρρώστια που έχει, ακόμα ένα εγκεφαλικό να πάθει μπορεί να είναι μοιραίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ