ΕΛΛΑΔΑ

Ραφήνα: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον καβγά στο μπαρ πριν από τη δολοφονία του 42χρονου

Ραφήνα: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον καβγά στο μπαρ πριν από τη δολοφονία του 42χρονου
Το μπαρ στη Ραφήνα όπου δολοφονήθηκε ο 42χρονος INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νεότερες εικόνες από βίντεο μέσα από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Ραφήνα δείχνουν τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας του 42χρονου.

Στις εικόνες που καταγράφηκαν φαίνεται ότι η άγρια επίθεση που δέχθηκε το θύμα ξεκίνησε από ένα σπρώξιμο.

Οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι βγαίνουν από την τουαλέτα του νυχτερινού κέντρου και κατευθύνονται πίσω στην παρέα τους. Δευτερόλεπτα αργότερα ακολουθεί και ο 42χρονος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους δράστες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο 42χρονος φαίνεται να σπρώχνει τους δυο δράστες που απαντούν με τον ίδιο τρόπο βίαια ενώ ο ιδιοκτήτης και ο υπάλληλος του μπαρ μπαίνουν στη μέση να τους χωρίσουν. Το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Απολογούνται οι δύο 24χρονοι συλληφθέντες

Οι δύο 24χρονοι που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 42χρονου σε μπαρ στη Ραφήνα, απολογήθηκαν την Παρασκευή στην ανακρίτρια.

Κατά την πολύωρη απολογία του ο ένας νεαρός αρνήθηκε ότι χτύπησε το θύμα και υποστήριξε ότι δεν είχε ουδέποτε πρόθεση να τον σκοτώσει. «Το μόνο που έκανα ήταν να υπερασπιστώ το φίλο μου που κινδύνευε. Είχα επαφή με το θύμα στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας υπέρ τρίτου» ανέφερε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος επικαλείται σοβαρό εθισμό του 42χρονου στο αλκοόλ και διόρισε τεχνικό σύμβουλο για να βεβαιώσει, όπως ισχυρίζεται, ότι το θύμα είχε βεβαρημένη κατάσταση υγείας.

Δυο ακόμα νεαροί από την παρέα των κατηγορουμένων, που στην αστυνομία κατέθεσαν ως αυτόπτες μάρτυρες, κατέστησαν κατηγορούμενοι από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν για την ίδια κατηγορία, ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Βρισκόμουν σε άμυνα κατέθεσε ένας από τους δράστες

Κατά την προανάκριση, στην κατάθεσή του ο ένας από τους 24χρονους υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα και ότι δεν περίμενε ότι ο καυγάς θα είχε τέτοια κατάληξη,.

Στην ερώτηση εάν κρατούσε σιδηρογροθιά, ο 24χρονος απάντησε: «Δεν χρησιμοποίησα και ουδέποτε είχα στην κατοχή μου τέτοιο αντικείμενο».

Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους περιγράψει τι συνέβη το μοιραίο για τον 42χρονο βράδυ, εκείνος ανέφερε:

«Γυρίσαμε στο τραπέζι και συνεχίσαμε να διασκεδάζουμε, ενώ καθόμασταν πέρασε ανάμεσά μας και μας έσπρωξε ένας άνδρας, ο οποίος όπως έμαθα αργότερα λέγεται (σ.σ. αναφέρει το όνομα του 42χρονου θύματος). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επέστρεψε ξανά και έκανε το ίδιο πράγμα. Ο Σ. (σ.σ φίλος των κατηγορούμενων) εκείνη τη στιγμή τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τότε ο… (σ.σ το θύμα) άρχισε να τον σπρώχνει και έπειτα τον έπιασε από το λαιμό.

Τότε τον έσπρωξα και εγώ για να τους χωρίσω και να ηρεμήσουν. Κατόπιν ήρθε ο υπεύθυνος του καταστήματος και ο μπάρμαν και προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Εν τέλει έμενα και τον Σ. (σ.σ φίλος των κατηγορούμενων) με απομάκρυναν σε απόσταση περίπου 30 μέτρα από το μαγαζί. Όταν πληρώσαμε και βγήκαμε όλοι έξω συζητάγαμε για το τι θα κάνουμε μετά. Ο Σ. είχε νευριάσει πολύ και πήγε να πάρει ταξί ενώ ο… τον ακολούθησε. Μείναμε έξω από το μαγαζί εγώ και οι …. Τότε εγώ μπήκα στο μαγαζί γιατί είχα ξεχάσει τα τσιγάρα μου και η υπόλοιπη παρέα μου είχε απομακρυνθεί σε απόσταση 20 μέτρων από το μαγαζί (…) Καθώς έβγαινα ο… (σ.σ. το θύμα) με ένα φίλο του με άσπρο πουκάμισο και με έναν άλλον με σκούρα ρούχα με πλησίασαν και έπειτα ο … (το θύμα ) με έπιασε από το λαιμό και με έσπρωξε. Ύστερα με χτύπησε με γροθιά στο μέτωπο και εγώ ανταπέδωσα ρίχνοντάς του μπουνιά στο σαγόνι για να αμυνθώ. Τότε με είδε ο φίλος μου και ήρθε προς το μέρος μου να με απεγκλωβίσει ρίχνοντας του μια μπουνιά και σπρώχνοντάς τον γιατί εγώ ήμουν στο έδαφος. Κατάφερα τελικά να τον σπρώξω με το πόδι μου και τον έριξα κάτω. Υστέρα ήρθε ο… με σήκωσε, εν τω μεταξύ οι άλλοι δύο φίλοι μου επέστρεψαν και πήγαν προς το μέρος του Κ…. (όνομα θύματος) για να τον βοηθήσουν. Είδα τον Κ…. (όνομα θύματος) να ανασαίνει και δεν είχε αίματα (…)

Τότε άρχισαν οι γύρω – γύρω να φωνάζουν να φύγουμε, πράγμα που κάναμε. Έπειτα ο … (σ.σ. φίλος του κατηγορουμένου) με πήγε με το αυτοκίνητο που οδηγεί στο αυτοκίνητό μου και πήγα σπίτι μου. Το απόγευμα έμαθα ότι ο Κ. (όνομα θύματος) απεβίωσε, σοκαρίστηκα, επικοινώνησα με δικηγόρο και έπειτα παραδόθηκα στο τμήμα της Ραφήνας. Δεν περίμενα ότι αυτός ο καυγάς θα έχει τέτοια κατάληξη γιατί τα χτυπήματα που ανταλλάξαμε δεν ήταν τόσο σοβαρά».

Σημειώνεται ότι στους συληφθέντες ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 42χρονος πραγματικά σοκάρουν, όπως αποκάλυψε το CNN Greece, καθώς φαίνεται να μην υπήρχε καμία αιτία και η αφορμή ήταν εντελώς ασήμαντη.

Δράστης και θύμα συναντήθηκαν στις ανδρικές τουαλέτες του μπαρ, την ώρα που ο ένας έμπαινε και ο άλλος έβγαινε.

Στιγμιαία, οι ώμοι τους συγκρούστηκαν και αυτός ήταν ο λόγος για να πει ο ένας στον άλλο «τι με κοιτάς ρε;».

Ένας εκ των κατηγορουμένων

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια στιχομυθία για το ποιος θα κάνει πίσω για να περάσει ο άλλος και να λήξει δευτερόλεπτα αργότερα το μικρό και ανούσιο αυτό περιστατικό.

Όπως φάνηκε, όμως, ο ένας από τους δράστες, όταν βγήκε από τις τουαλέτες έψαξε να δει αν μέσα στο κατάστημα παρέμενε ο 42χρονος και όταν τον είδε λίγη ώρα αργότερα να πληρώνει τον λογαριασμό και να φεύγει με την παρέα του, τον ακολούθησε και άρχισε να του καταφέρει χτυπήματα στο κεφάλι με σιδηρογροθιά.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος

Ο δεύτερος δράστης ξυλοκοπούσε μαζί με το φίλο του και αυτός τον άτυχο 42χρονο.

Και οι δύο είναι κάτοικοι της Ραφήνας και θαμώνες στο μπαρ τους αναγνώρισαν αμέσως και λίγο αργότερα είπαν τα στοιχεία τους στους αστυνομικούς.

Ο εξωτερικός χώρος του μπαρ όπου σημειώθηκε η δολοφονίαΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

ΔΗΜΟΦΙΛΗ