ΕΛΛΑΔΑ

«Φαρ Ουέστ» η Αθήνα: Το βαρύ ποινικό παρελθόν δεκαετίας του 46χρονου που πυροβολήθηκε στα Πατήσια

«Φαρ Ουέστ» η Αθήνα: Το βαρύ ποινικό παρελθόν δεκαετίας του 46χρονου που πυροβολήθηκε στα Πατήσια
CNN Greece

Βαρύ ποινικό παρελθόν με δικογραφίες για ναρκωτικά, κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ακόμα και για τον νόμο περί όπλων είχε στον φάκελό του ο 46χρονος που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια και συγκατηγορούμενος του 48χρονου που έπεσε επίσης νεκρός από την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους.

Συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών μαζί με τον 48χρονο, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 είχε συλληφθεί για υπόθεση κοκαΐνης στον Άγιο Παντελεήμονα.

Έναν χρόνο πριν, στις 31 Μαΐουτου 2020, αστυνομικοί μετά από έλεγχο, εντόπισαν να έχει πάνω του ένα όπλο τύπου Tokarev, δύο γεμιστήρες, καθώς επίσης κι έναν μπαλτά. Οδηγήθηκε στο τμήμα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Οκτώβριο του 2019, είχε συλληφθεί και πάλι με ένταλμα για διακεκριμένες κλοπές, ενώ τον Μάιο του 2016 από το τμήμα του Ψυχικού είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπές.

Τον Ιούλιο του 2015, η Αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα κλοπής και για τον νόμο περί όπλων, ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 είχε εκδοθεί νέο ένταλμα σύλληψης και πάλι για υπόθεση κλοπών. Από τον φάκελό του τέλος προκύπτει ότι άρχισε να απασχολεί τις αρχές τον Ιανουάριο του 2012 που συνελήφθη πρώτη φορά για διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Χρεωμένο ως «καρφί» είχαν οι εμπλεκόμενοι τον νεκρό στους Αγίους Αναργύρους

Παγίδα θανάτου για να τον σκοτώσουν, είχαν στήσει όπως φαίνεται από την έρευνα, οι αλλοδαποί στα Πατήσια, του Αλβανού που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή, στους Αγίους Αναργύρους.

Πριν έναν μήνα ο νεκρός στη συμπλοκή των Αγίων Αναργύρων και ένας από τους νεκρούς στη συμπλοκή στα Πατήσια, είχαν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο νεκρός από τη συμπλοκή στα Πατήσια πίστευε, ότι για εκείνη τη σύλληψη έφταιγε ο συγκατηγορούμενός του και μαζί με συγγενείς και φίλους του, έστησαν καρτέρι και περίμεναν τον δράστη των πυροβολισμών στους Αγίους Αναργύρους για να τον εκφοβίσουν ή ακόμα και για να τον σκοτώσουν.

Εκείνος που ήταν οπλισμένος, άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα την αιματηρή συμπλοκή.

Οι Αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτός ήταν και ο λόγος του μακελειού στα Πατήσια και πράγματι προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, πώς ένοπλες ομάδες κακοποιών λύνουν τις διαφορές τους 9 η ώρα το βράδυ, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ