ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άμφισσα: Μάχη με τις φλόγες σε δύο μεγάλα μέτωπα με ισχυρούς ανέμους

Φωτιά στην Άμφισσα: Μάχη με τις φλόγες σε δύο μεγάλα μέτωπα με ισχυρούς ανέμους
Η φωτιά στην Άμφισσα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε δύο μεγάλα μέτωπα και κάτω από σιχυρούς ανέμους καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Άμφισσα, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο να χαρακτηρίζει την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ήδη η φωτιά κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη «ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους».

Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε.

Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 άνδρες της πυροσβεστικής με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν 3 πεζοπόρα τμήματα και 5 αεροσκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν τις φλόγες μέσα στα ελαιοπερίβολα προσπαθώντας να σώσουν τα κτήματα τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-'Αμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αλλά με καλύτερη εικόνα, και η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χαμηλή βλάστηση στο Σχηματάρι, με τις Αρχές να προχωρούν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Αγίου Γεωργίου, στο Δήλεσι.

Φωτιά στο Σχηματάρι - Εκκενώθηκε προληπτικά το Δήλεσι

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 17 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων.

Φωτιά επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Βλαστός Καλάμου που καίει κοντά σε σπίτια, καθώς και η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση πάνω από το Πόρτο Κατσίκιστη Λευκάδα.

Φωτιά στον Βλαστό Καλάμου: Καίει κοντά σε σπίτια

Φωτιά ξέσπασε και στο Καμπί Ζακύνθου, ενώ μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες και στην Ηλεία, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν και οι ρίψεις από εναέρια μέσα.

Φωτιά στο Σχηματάρι: Καλύτερη η εικόνα - Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έμειναν μόνοι τους

Φωτιά στη Λευκάδα: Συνεχίζεται η κατάσβεση στο Πόρτο Κατσίκι

Φωτιά στην Ηλεία: Μαίνεται το μέτωπο, εκκενώθηκαν οικισμοί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ