ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άμφισσα: Οι φλόγες απειλούν την βόρεια Ιτέα - Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Φωτιά στην Άμφισσα: Οι φλόγες απειλούν την βόρεια Ιτέα - Απομακρύνονται οι κάτοικοι
Εκκενώνεται η βόρεια πλευρά της Ιτέας καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται απειλητικά INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εντολή για την εκκένωση της βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησιάζει απειλητικά.

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

H πυρκαγιά στην Άμφισσα μαίνεται ανεξέλεγκτη με το ένα μέτωπο να κινείται απειλητικά πλέον προς την Ιτέα βοηθούμενο από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, ενώ λίγο νωρίτερα εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

«Καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας», δήλωσε ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

Nωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε πριν λίγο για αποφυγή των μετακινήσεων προς τη βόρεια περιοχή της Ιτέας Φωκίδας λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στο χωριό Σερνικάκι, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Σερνικάκι, Ιτέα και Χρισσό.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αποφύγετε τη βόρεια περιοχή της Ιτέας Φωκίδας. Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Παρά το γεγονός ότι οι επίγειες, αλλά και οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια, η φωτιά έχει δημιουργήσει πληθώρα από μέτωπα που είναι απειλητικά.

Πύρινος «εφιάλτης» στην Άμφισσα: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο, εκκενώνεται η βόρεια πλευρά της Ιτέας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ