Φωτιά Άμφισσα - Δήμαρχος Δελφών στο CNN Greece: Δεν κινδυνεύουν Ιτέα, Προφήτης Ηλίας και Σερνικάκι
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρα στη Φωκίδα. Το CNN Greece επικοινώνησε λίγο μετά τις 23:00 με το δήμαρχο Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, ο οποίος τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τρεις περιοχές και συγκεκριμένα για το Σερνικάκι, την περιοχή του Προφήτη Ηλία και την Ιτέα.
«Υπάρχουν, ωστόσο, αναζωπυρώσεις, αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», υπογράμμισε, εξάλλου, ο κ. Ταγκαλής.
«Το πρόβλημα έχει πλέον μεταφερθεί στην ημιορεινή περιοχή της βόρειας Ιτέας. Το μέτωπο, βέβαια, είναι μεγάλο και με χαμηλή βλάστηση. Η εκτίμησή μας, όμως είναι ότι τελικά δεν θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο θέμα. Ελπίζουμε ότι, με τις εναέριες ρίψεις που θα γίνουν με το πρώτο φως της ημέρας, η φωτιά θα κατασβεσθεί πλήρως», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Δελφών επισήμανε πως οι άνεμοι έχουν κοπάσει ελαφρώς και πως αυτό είναι ένα αισιόδοξο σημάδι για την εξέλιξη της φωτιάς.
«Παρόλα αυτά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εμπλεκόμενες Αρχές (Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ. κλπ.) παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα στην περιοχή», κατέληξε ο κ. Ταγκαλής.
Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τη φωτιά στη Φωκίδα
ΥΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΕΙΛΗ» ΤΡΑΜΠ: Γροιλανδία: Η «αμηχανία» του ΝΑΤΟ, η προειδοποίηση των Βρυξελλών και το κρίσιμο ραντεβού στις ΗΠΑ
18:49
ΗΠΑ: Τρεις πρώην επικεφαλής της Fed καταγγέλλουν την προκαταρκτική έρευνα κατά Πάουελ
18:40
Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Τραμπ - Σέινμπαουμ: «Είχαμε μία καλή συζήτηση»
18:31
Καρχαρίας επιτέθηκε σε γυναίκα που έκανε κατάδυση - «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει» (vid)
18:23