ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα: Κοντά στην κορύφωση του κύματος - Υπό εξέταση η διαθεσιμότητα ανεμβολίαστων υγειονομικών

Γκάγκα: Κοντά στην κορύφωση του κύματος - Υπό εξέταση η διαθεσιμότητα ανεμβολίαστων υγειονομικών
Τη χρήση μάσκας προτείνει η Μίνα Γκάγκα σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός INTIME/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τη χρήση μάσκας προτείνει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κυρίως στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η κυρία Γκάγκα, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους κ.κ. Τσιόδρα και Ζαούτη, οι οποίοι την διαβεβαίωσαν ότι «βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση».

Η ίδια αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να είμαστε προσεκτικοί και να φοράμε τις μάσκες μας, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μίλησε δε και για τις επαναμολύνσεις, καθώς από ότι φαίνεται τα υποστελέχη της Όμικρον 4 και 5 μπορούν να μεταδοθούν και σε άτομα που έχουν ήδη νοσήσει.

Πάντως, τόνισε ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα όμως πιο ήπια από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς προκαλούν κυρίως πυρετό και πονοκεφάλους.

Σε ό,τι αφορά στην 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η κυρία Γκάγκα επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε μεγάλης ηλικίας, πολίτες και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ερωτηθείσα για το αν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, απάντησε αρνητικά και είπε πως εξετάζεται κάτι τέτοιο μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

Τέλος, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων, είπε ότι είναι κάτι «που συζητείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ