ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη - 35 προσαγωγές

Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη - 35 προσαγωγές
Υγειονομικοί που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Πέμπτη υγειονομικοί έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, 35 υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιστεί.

Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό και πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού.

Η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές. Όλοι οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών έξω από το σπίτι του Πλεύρη

Να σημειωθεί ότι ανάλογη συγκέντρωση είχαν πραγματοποιήσει αντιεμβολιαστές υγειονομικοί και έξω από το σπίτι του υπουργού Υγείας Θάνου Πλέυρη στις 27 Ιουνίου.

Ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε τότε, ότι στοχοποιείται η οικογένεια του για τις αποφάσεις που έχει λάβει στον τομέα της Υγείας, ενώ διευκρίνισε ότι αναμένει την «αυτονόητη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο».

«Έξω από το σπίτι μου που βρίσκεται η γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά έχουν συγκεντρωθεί αντιεμβολιαστές και "διαδηλώνουν" εναντίον της οικογένειας μου. Στοχοποιείται η οικογένεια μου για τις υπουργικές μου αποφάσεις. Αναμένω την αυτονόητη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο», ανέρε στη σχετική ανάρτησή του ο κ. Πλεύρης.

«Οι άνθρωποι στο ΕΣΥ πρέπει να εμβολιαστούν»

«Η θέση της κυβέρνησης παραμένει. Οι άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να εμβολιαστούν» είπε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας νωρίτερα την ίδια ημέρα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωσταντίνου Μπούμπα για τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν. «Κάποιος για να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος» είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε:

«Αυτή είναι η θέση που μας έχει υποδείξει η επιστήμη».

«Με βάση την πορεία της πανδημίας, εάν κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει κάτι θα αλλάξει. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε στη φάση που δίνουμε παρατάσεις σε όλες τις ρυθμίσεις που υπάρχουν για την πανδημία», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και σημείωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιληφθούν ότι υπηρετούν την ιατρική επιστήμη, την επιστήμη της νοσηλευτικής και θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τις αρχές της επιστήμης που υπηρετούν.

«Όταν οι κανόνες, οι αρχές και οι αξίες αναφέρουν ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, για την προστασία των τρίτων και του εαυτού τους, αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Θάνος Πλεύρης και προσέθεσε:

«Παραμένουμε στη θέση μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Από εκεί και πέρα, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται».

Γκάγκα: Συζητείται η άρση της διαθεσιμότητας ανεμβολίαστων υγειονομικών

Να σημειωθεί πάντως ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε συνέντευξή της την Ττάρτη 6 Ιουλίου αναφορικά με την άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων, είπε ότι είναι κάτι «που συζητείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ