ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 42χρονος μητροκτόνος - Οδηγείται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 42χρονος μητροκτόνος - Οδηγείται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού
Ο άνδρας, κατά μεταφορά του στον εισαγγελέα την Τετάρτη βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, και δεν μπορούσε να μεταφερθεί σήμερα στα δικαστήρια Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

Ομόφωνα προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 42χρονος που δολοφόνησε την 67χρονης μητέρας του, τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Τρίτης στo Ηράκλειο της Κρήτης. Λόγω της κατάστασής του αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Ο άνδρας, κατά μεταφορά του στον εισαγγελέα την Τετάρτη βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, και δεν μπορούσε να μεταφερθεί σήμερα στα δικαστήρια.

Ο ανακριτής, ο εισαγγελέας αλλά και ο δικηγόρος που ορίστηκε για την υπεράσπισή του μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για την απολογία του.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας του είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο.

Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν μια γυναίκα 67 ετών βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της από τα απανωτά χτυπήματα με ξύλο στο κεφάλι και στο σώμα.

Νωρίτερα, οι ένοικοι της πολυκατοικίας την άκουγαν να καλεί σε βοήθεια και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυκατοικία βρήκαν τον γιο της μέσα στα αίματα, πάνω από το πτώμα της μητέρας του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχε προηγηθεί άγριος καυγάς ανάμεσά τους, με τον 42χρονο να αρπάζει ένα ξύλο και να χτυπάει χωρίς έλεος τη μητέρα του στο κεφάλι και στο σώμα.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας έλεγαν ότι οι καυγάδες ήταν συχνοί και ότι ο 42χρονος είχε ξανά στο παρελθόν ξυλοκοπήσει τη μητέρα του ενώ το τελευταίο διάστημα είχε γίνει αρκετά βίαιος και αντικοινωνικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ