ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για τη δράση κυκλώματος εμπρησμών στο χώρου του ποδοσφαίρου

Αποκαλύψεις για τη δράση κυκλώματος εμπρησμών στο χώρου του ποδοσφαίρου

Διασυνδέσεις με ομάδα της λεγόμενης ρωσικής μαφίας, της οποίας ως «εγκέφαλος» κατηγορείται 38χρονος Αρμένιος ισοβίτης, φαίνεται ότι είχε άτομο που κατά το παρελθόν εργάστηκε σε μεγάλη ΠΑΕ της Β. Ελλάδας και το οποίο κατηγορείται για εμπλοκή σε εμπρησμούς αυτοκινήτων, όπως αποκάλυψε έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διωκτικές αρχές, το εν λόγω άτομο ζήτησε από το κύκλωμα να κάψουν το αυτοκίνητο του ξαδέλφου του προπονητή της Skoda Ξάνθης και το 2015 να κάψουν τα αυτοκίνητα συζύγου και εκπροσώπου μάνατζερ παικτών.

Όπως ανακοίνωσε, στη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, ως ηθικός αυτουργός των δύο παραπάνω εμπρησμών φέρεται το συγκεκριμένο άτομο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας, οι εμπρηστικές ενέργειες έγιναν κατ' εντολήν του 38χρονου Αρμένιου, κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων για δύο δολοφονίες, και διαπράχθηκαν από μέλη τα οποία στρατολογούσε και ήλεγχε ο ίδιος, μέσα από τις φυλακές. Το πολυμελές κύκλωμα είχε εξαρθρωθεί πέρσι τον Οκτώβριο και η δράση του συνδεόταν με εκβιάσεις σε τουλάχιστον είκοσι καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, κυρίως με «φρουτάκια», από τους ιδιοκτήτες των οποίων η οργάνωση εισέπραττε από 250 έως 1.000 ευρώ, μηνιαίως.

Σε επιχείρηση που έγινε τότε συνελήφθησαν 19 φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον 34 συνεργών τους. Κατά την ίδια επιχείρηση είχε συλληφθεί 38χρονος αστυνομικός του τμήματος Μεταγωγών Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι διοχέτευσε -για λογαριασμό του Αρμένιου κακοποιού- ναρκωτικές ουσίες σε έγκλειστους των φυλακών Τρικάλων, μέσω κρατούμενων που βρίσκονταν για δικαστικές υποθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο αστυνομικός κρίθηκε προφυλακιστέος και τέθηκε σε διαθεσιμότητας.

Μετά το «μπαράζ» των συλλήψεων, ο ανακριτής Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Ασφάλεια να συνεχιστεί η έρευνα για τη δράση του κυκλώματος. Πράγματι, από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον 34 ατόμων στην εγκληματική οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.

Όπως διαπιστώθηκε, το ίδιο κύκλωμα φαίνεται να συνδέεται με συνολικά τέσσερις εμπρηστικές ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ