ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους
Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ένας από τους τρεις φίλους ενώ οι έρευνες για τους άλλους δύο συνεχίζονται ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους από τη Βόρεια Μακεδονία –ηλικίας 29 και 30 ετών- που αγνοούνται από το Σάββατο, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά κύματα στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας, στις έρευνες συμμετέχουν πλέον εκτός από σκάφη του Λιμενικού και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς κα εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και το έργο των διασωστικών ομάδων γίνεται δυσκολότερο ώρα με την ώρα.

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού είπε πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση με χερσαία αλλά και πλωτά μέσα και εντοπίστηκε σώος ένας 25χρονος της ίδιας παρέας.

Μάλιστα, όπως είπε, ήταν δύσκολη η επιχείρηση διάσωσής του καθώς τον σκέπαζαν ήδη τα κύματα ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ.

Επίσης, σημείωσε ότι η θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι έχει πολύ έντονα ρεύματα και παρασύρουν συχνά κολυμβητές, πόσο μάλλον όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες όπως κατά τη χθεσινή μέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και χθες, Σάββατο αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην «αμμόγλωσα» του Ποσειδίου, διότι ο ένας από τους νεαρούς είχε τα γενέθλια του.

Αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

«Τα ρεύματα στο σημείο είναι αρκετά ισχυρά»

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

«Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… χάθηκαν. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά», τόνισε με τη σειρά του στο GRTimes.gr ο εθελοντής διασώστης. Θεμελής Ιερισσιώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ