ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Σώος εντοπίστηκε ένας από τους αγνοούμενους - Η στιγμή της μεταφοράς του στη στεριά

Χαλκιδική: Σώος εντοπίστηκε ένας από τους αγνοούμενους - Η στιγμή της μεταφοράς του στη στεριά
Συνεχίζεται η αναζήτηση του τρίτου μέλους της παρέας ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Σώος εντοπίστηκε την Κυριακή ένας απο τους δύο αγνούμενους νεαρούς από τη Βόρεια Μακεδονία, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά κύματα στην περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής

Ο νεαρός, 30 ετών, βρέθηκε να κολυμπάει 14 μίλια νότια - νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου αγνοούμενου τουρίστα, ηλικίας 28 ετών.

Ο τρίτος της παρέας είχε εντοπιστεί καλά στην υγεία του το απόγευμα του Σαββάτου.

H στιγμή της μεταφοράς του 30χρονου:

Oι έρευνες είχαν σταματήσει το βράδυ ωστόσο ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά και δύο της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, καθώς και ένα περιπολικό όχημα άρχισαν και πάλι να αναζητούν τους αγνοούμενους με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο ένα σκάφος, το οποίο επιχειρεί από την πλευρά της Νέας Σκιώνης με το Ποσείδι, βρίσκεται ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, οι οποίοι έφθασαν τις χθες βράδυ στην περιοχή.

Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και έτσι ο ένας εκ των δυο αγνοουμένων εντοπίστηκε ζωντανός και θα μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Σκιώνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και χθες, Σάββατο αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην «αμμόγλωσα» του Ποσειδίου, διότι ο ένας από τους νεαρούς είχε τα γενέθλια του.

Αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

«Τα ρεύματα στο σημείο είναι αρκετά ισχυρά»

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

«Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… χάθηκαν. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά», τόνισε με τη σειρά του στο GRTimes.gr ο εθελοντής διασώστης. Θεμελής Ιερισσιώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ