ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου λουόμενου - Πώς σώθηκε ο 30χρονος

Χαλκιδική: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου λουόμενου - Πώς σώθηκε ο 30χρονος
Πρόκειται για τον τελευταίο από τους τρεις φίλους που παραμένει αγνοούμενος, καθώς ο δεύτερος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και είναι καλά στην υγεία του INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Άκαρπες απέβησαν οι μέχρι τώρα έρευνες από το Λιμενικό για τον εντοπισμό του 28χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία, που παρασύρθηκε το Σάββατο μαζί με δύο ακόμα φίλους του, από τα ορμητικά κύματα στην περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής.  

Στην επιχείρηση που συνεχίστηκε σήμερα, Κυριακή, συμμετείχαν ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη. Εθελοντές από την Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας της εθελοντικής ομάδας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ πήραν επίσης μέρος στις έρευνες.

Πρόκειται για τον τελευταίο από τους τρεις φίλους που παραμένει αγνοούμενος, καθώς ο δεύτερος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ήδη από χθες είχε διασωθεί ο πρώτος.

Ο 30χρονος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά εντοπίστηκε από ελικόπτερο 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες και στη συνέχεια από σκάφος του Λιμενικού. Ήταν εξαντλημένος, αλλά σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον, μετά την περιπέτεια επί 19 ώρες στη θάλασσα.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για προληπτικούς λόγους.

Είναι καλά στη υγεία του και μάλιστα είχε δυνάμεις και περπάτησε, ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, η οποία σημείωσε ότι ο 30χρονος βρήκε μία μπάλα μέσα στη θάλασσα από την οποία κρατήθηκε και κατάφερε να επιβιώσει.

Ο 30χρονος μαζί με δύο φίλους του, 25 και 28 ετών, επίσης από τη Βόρεια Μακεδονία γιόρτασαν τα γενέθλιά του και μπήκαν στη θάλασσα να κολυμπήσουν παρ’ ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Παρασύρθηκαν από ρεύματα και απομακρύνθηκαν από την ακτή. Ο 25χρονος φίλος ήταν ο πρώτος που βγήκε από τα κύματα χθες με τη βοήθεια ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος έπεσε τελευταίος στη θάλασσα με στόχο να σώσει τον 28χρονο που αγνοείται και τον νεαρό που εντοπίστηκε χθες, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως, παρασύρθηκε και ο ίδιος.

Ο 30χρονος μόλις κατέβηκε στη στεριά είπε ότι η διάσωσή του ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του.

H στιγμή της μεταφοράς του 30χρονου:

Oι έρευνες είχαν σταματήσει το βράδυ ωστόσο ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά και δύο της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, καθώς και ένα περιπολικό όχημα άρχισαν και πάλι να αναζητούν τους αγνοούμενους με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο ένα σκάφος, το οποίο επιχειρούσε από την πλευρά της Νέας Σκιώνης με το Ποσείδι, βρισκόταν ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, οι οποίοι έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή.

Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και έτσι ο ένας εκ των δυο αγνοουμένων εντοπίστηκε ζωντανός.

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ