ΕΛΛΑΔΑ

«Ήταν τρομακτικά, σαν σκηνή από ταινία θρίλερ»: Τι λέει ο τουρίστας που διασώθηκε στη Χαλκιδική

«Ήταν τρομακτικά, σαν σκηνή από ταινία θρίλερ»: Τι λέει ο τουρίστας που διασώθηκε στη Χαλκιδική
«Nα μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτό που ζήσαμε», λέει ο νεαρός που διασώθηκε από τα ρεύματα στην περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής INTIME / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για την τρομακτική περιπέτεια που είχε το Σάββατο, μίλησε ο 25χρονος Βασίλ Μπρεζόβσκι, ο πρώτος εκ των τουριστών που διασώθηκαν μετά από την παράσυρσή τους από ορμητικά κύματα στην περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής. 

«Πρώτα απ’ όλα δεν ξέραμε ότι τα κύματα θα ήταν τόσο δυνατά και ψηλά», είπε ο 25χρονος τουρίστας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Την μία στιγμή ήμασταν στα ρηχά και την επόμενη ήμασταν παγιδευμένοι στην ανοιχτή θάλασσα, μη μπορώντας να γυρίσουμε πίσω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν το καταλάβαμε στην αρχή! Ήταν πολύ τρομακτικά, σαν μία σκηνή από ταινία θρίλερ», περιέγραψε το σκηνικό.

Ερωτηθείς για το τι θα πρότεινε, ώστε να αποφευχθεί ανάλογο περιστατικό, είπε:

«Θα ήθελα να ζητήσω από τις ελληνικές αρχές να βάλουν μία πινακίδα που να προειδοποιεί τον κόσμο για τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν τα ρεύματα και τα κύματα για να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτό που ζήσαμε».

Ο νεαρός από τη Βόρεια Μακεδονία, ευχαρίστησε, τέλος το Λιμενικό «που μας έσωσε, αλλά και όλους τους ειδικούς που φρόντισαν να σιγουρευτούν πως είμαστε καλά στην υγεία μας».

Να σημειωθεί ότι ο τρίτος νεαρος της παρέας εξακολουθεί να αγνοείται.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται και τη Δευτέρα.

Χαλκιδική: Τρίτη ημέρα αναζήτησης για τον αγνοούμενο λουόμενο στο Ποσείδι

Σώος εντοπίστηκε και ένας 30χρονος

Ο Μπρεζόβσκι ήταν ο πρώτος από τους νεαρούς που εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο δεύτερος φίλος του, ένας 30χρονος, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο οποίος βρέθηκε να κολυμπάει 14 μίλια νότια - νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή.

H στιγμή της μεταφοράς του 30χρονου:

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και το Σάββατο αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην «Αμμόγλωσα» του Ποσειδίου, διότι ο ένας από τους νεαρούς είχε τα γενέθλια του.

Αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

«Τα ρεύματα στο σημείο είναι αρκετά ισχυρά»

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

«Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… χάθηκαν. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά», τόνισε με τη σειρά του στο GRTimes.gr ο εθελοντής διασώστης. Θεμελής Ιερισσιώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ