ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης ΑΠΘ: Είναι μια καθαρή εγκληματική ενέργεια που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πόλη

Πρύτανης ΑΠΘ: Είναι μια καθαρή εγκληματική ενέργεια που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πόλη
Ο Νίκος Παπαϊωάννου, σημείωσε πως «υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών Αρχών» Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ξεκαθάρισμα λογιαριασμών απέδωσε το συμβάν των πυροβολισμών στο ΑΠΘ το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εμός άνδρα, ο πρύτανης του ιδρύματος, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, σημείωσε πως «υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών Αρχών».

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ότι, «ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει την πύλη του ΑΠΘ, οι σεκιούριτι ειδοποιήσαν την Αστυνομία, από την πόρτα που οδηγεί στο ΑΧΕΠΑ έπεσαν οι πυροβολισμοί, από την Αγίου Δημητρίου επιχείρησαν οι αστυνομικοί και δύο άνθρωποι μετέφεραν τον τραυματία στο Γεννηματάς».

Ο Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «είναι μια καθαρή εγκληματική ενέργεια που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πόλη, έτυχε να συμβεί εκεί».

Αναφορικά, τέλος, με την παρουσία της Αστυνομίας, είπε ότι, «μόλις πήγε να γίνει κάτι, παρενέβη η σεκιούριτι, όπου χρήζει, η σεκιούριτι κάνει τη δουλειά της».

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας 23χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Ο 23χρονος Γεωργιανός που δέχθηκε πυροβολισμούς ήταν γνώριμος των Αρχών και πρόσφατα αποφυλακισμένος για υποθέσεις ληστειών. Ο ίδιος στην πρώτη του κατάθεση είπε ότι, δέχθηκε αναίτια πυροβολισμούς, όταν ήταν στην Πλατεία Χημείου με έναν φίλο του.

Για το περιστατικό έγιναν οκτώ προσαγωγές, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι, λίγο πριν είδαν μια ομάδα είκοσι ατόμων να κινείται στο χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ