ΕΛΛΑΔΑ

Στο 29ο συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών στη Γερμανία συμμετείχε ο αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης

Στο 29ο συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών στη Γερμανία συμμετείχε ο αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης
Το συνέδριο διεξήχθη με μέριμνα της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής Intime/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

Στο 29ο συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών που διεξήχθη στο Garmisch-Partenkirchen της Γερμανίας, συμμετείχε, από 6 έως 8 Ιουλίου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Όπως ανακοινώθηκε, το συνέδριο διεξήχθη με μέριμνα της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF).

Στο συνέδριο αποτελεί μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που αφορούν στην συνεργασία για την άμυνα στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF), αρχηγοί Στρατών κρατών της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν η αντιμετώπιση της πρόκλησης των συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη (Meeting the Challenge of Large-Scale Combat in Europe: Stronger Together).

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ General James C. McConville, τη Γαλλία General Pierre Schill, τη Γερμανία Lieutenant General Alfons Mais και την Ιταλία Lieutenant General Pietro Serino.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ