ΕΛΛΑΔΑ

Εκνευρισμός στην Τουρκία για την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ

Εκνευρισμός στην Τουρκία για την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ
Ενόχλησε η ονομασία «η οργή του Ποσειδώνα» ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ενοχλημένη φαίνεται πως είναι η Άγκυρα για την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22», με τα ΜΜΕ της χώρας να σχολιάζουν μέχρι και το όνομα αυτής.

Η Διμερής Διακλαδική Συνεκπαίδευση Ελλάδος και ΗΠΑ ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στην τηλεόραση του Haber Global σχολίασαν με αρνητικό τρόπο την ονομασία «Οργή του Ποσειδώνα.

«Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35, τα οποία δεν μας τα έδωσαν» και «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία "η οργή του Ποσειδώνα". Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών», είπε η Σαγνιούρ Τεζέλ παρουσιάστρια του τουρκικού δικτύου.

Την ίδια ώρα, σχετικά με τα εμπόδια για την αγορά μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ, το CNN Turk σχολιάζει:

«Τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά λόμπι στις ΗΠΑ επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να εμποδίσουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο ‘’όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία’’. Ο μόνος τους στόχος να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Κι αυτό είναι ένα βίντεο που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας. Τα ελληνικά και τα ελληνοκυπριακά λόμπι έκαναν προπαγάνδα καθώς ο μόνος τους στόχος είναι να εμποδίσουν την πώληση των συγκεκριμένων μαχητικών».

Σημειώνεται πως αμετακίνητος στην κάθετη άρνησή του εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος επέμεινε οι ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στην πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Τους ισχυρισμούς Μενέντεζ επικαλέστηκε ο συντάκτης του Politico Άντριου Ντεζιντέριο, μετά από συζήτηση που είχε με τον πρώτο, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε tweet που ανήρτησε «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία».

Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι:

«Ο Μπάιντεν είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πως υποστηρίζει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των Μενέντεζ και Ρις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ