ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Έβρο: «Εκκενώσαμε τα Παιδικά Χωριά SOS για να μην κινδυνεύσει κανείς»

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Έβρο: «Εκκενώσαμε τα Παιδικά Χωριά SOS για να μην κινδυνεύσει κανείς»
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής INTIME NEWS (Φωτογραφία αρχείου)

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS που βρίσκονται στο χωριό Αρίστηνο του Έβρου λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη και κατακαίει σε δασική έκταση . «Εδώ μένουν 18 παιδιά. Έφυγαν προληπτικά και βρίσκονται σε ασφαλές μέρος», είπε στο CNN Greece ο υπεύθυνος των Παιδικών Χωριών, κ. Γιώργος Βαφέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τη βλέπουμε τη φωτιά. Οι καπνοί είναι έντονοι. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι κινδυνεύουμε, αλλά τα παιδιά έπρεπε να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους. Αν υπάρξει κίνδυνος, τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις δημοτικές κατασκηνώσεις της περιοχής Μάκρη, όπως συμφωνήσαμε με τον Δήμαρχο, που έδειξε από την αρχή ενδιαφέρον».

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούολης, κ. Γιάννης Ζαμπούκης. Το CNN Greece επικοινώνησε μαζί του και μας ανέφερε ότι: «Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, γι΄αυτό δεν μπορούν οι δυνάμεις να την περιορίσουν. Προς το παρόν καίει δασική έκταση και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ελπίζω μέχρι το βράδυ να είναι πιο καλή η εικόνα γιατί τότε θα γίνει πιο δύσκολη η κατάσβεσή της. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε μεταβολή του αέρα και πάνε οι φλόγες προς το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη ή προς κατοικίες».

Εν τω μεταξύ, άμεση ήταν εξαρχής η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι άνω των 4 μποφόρ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε στο CNN Greece ότι «προς το παρόν δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για το χωριό καθώς οι άνεμοι είναι βορειοανατολικοί και κινούνται προς το Λόφο Πασά. Αυτό προκαλεί ανησυχία γιατί η περιοχή είναι δύσβατη και έχει βλάστηση».

Η εκκένωση των Παιδικών Χωριών σύμφωνα με το e- evros.gr, στο χωριό Αρίστηνο.

Στο σημείο επιχειρούν από νωρίς επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις στο σημείο αυξήθηκαν προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς. Συγκεκριμένα πλέον επιχειρούν 91 Πυροσβέστες με 23 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά τις εναέριες δυνάμεις, στο σημείο βρίσκονται 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ