ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στο Ρέθυμνο - Οριοθετήθηκε στη Φέριζα, σε ύφεση στην Κέρκυρα

Φωτιά: Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στο Ρέθυμνο - Οριοθετήθηκε στη Φέριζα, σε ύφεση στην Κέρκυρα
CNN GREECE

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που καίει σε δύο μέτωπα και κάτω από ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο.

Δύο ακόμα πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή στη Φέριζα Σαρωνικού και στην Κέρκυρα, παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα, με την πρώτη να έχει οριοθετηθεί και τη δεύτερη να βρίσκεται σε ύφεση χωρίς ενεργό μέτωπο. Επίσης η φωτιά στον Έβρο που καίει για δεύτερη ημέρα, έχει μερικώς ελεγχθεί.

Τα πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο όπου έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, στον Κόρακα Ροδακίνου, στην ενότητα Αγίου Βασιλείου.

Ο νότος του Ρεθύμνου διατηρεί σχεδόν πάντα ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα και το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Κόρακα.

Στην Παραλία Κόρακα όπου οι φλόγες κατακαίουν χαμηλή βλάστηση και ελιές, δόθηκε εντολή απομάκρυνσης του κόσμου από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραλίας.

Δυνάμεις πυρόσβεσης από την φωτιά στην Ορνέ μεταβαίνουν στον Κόρακα και ενισχύονται και από άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Παράλληλα ρίψεις πραγματοποιούν τα ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Αυτή την ώρα (19:30) σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα δύο μέτωπα πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο.

Στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κόρακα στο Ρέθυμνο επιχειρούν 45 Πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι εναέριες δυνάμεις αποτελούνται από 5 ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου.

Η φωτιά στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Από εκείνη την ώρα στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 58 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «η φωτιά καίει χορτολιβαδική και αγροτική έκταση ενώ εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ».

Η πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού

Η Πυροσβεστική αντιμετώπισε μεγάλο πύρινο μέτωπο την Παρασκευή (15/07) στη Φερίζα Σαρωνικού, που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιχοή.

Λόγω της έκτασης της φωτιάς, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Φέριζας και Αγίου Παντελεήμονα Αναβύσσου, με τους κατοίκους και των δύο περιοχών να εγκαταλείπουν τις εστίες τους προς Λαγονήσι.

Η εικόνα της φωτιάς παρουσίασε βελτίωση μετά τις 14:00. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή και θα συνεχίσουν να πνέουν για τις επόμενες ώρες δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό μπροστά στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων και της εκ νέου αναζωπύρωσης του μετώπου.

Φωτιά και στην Κέρκυρα

Περίπου στις 14:40 το Πυροσβεστικό Σώμα ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στα Χλοματιανά Κέρκυρας. Η φωτιά καίει σε μεικτή βλάστηση κατά κύριο λόγο χορτολιβαδική και ελάχιστα δασική.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρα του ΟΤΑ, 2 πετζετέλ και ένα Μ-8.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ