ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Οκτώ οι επιβαίνοντες στο μοιραίο Antonov - «Eπικίνδυνο το φορτίο του»

Καβάλα: Οκτώ οι επιβαίνοντες στο μοιραίο Antonov - «Eπικίνδυνο το φορτίο του»
Υπο διερεύνηση είναι όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας που έσπευσε στο σημείο εάν το αεροσκάφος μετάφερε εκρηκτικά Screen grab

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στον κάμπο των Αντιφιλίππων, μετά την πτώση αεροσκάφους στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 8 άτομα ήταν το πλήρωμα στο αεροπλάνο που κατέπεσε ενώ μετέφερε και «αρκετά επικίνδυνο φορτίο» 12 τόνων και αναμένονται πυροτεχνουργοί στο σημείο. Υπο διερεύνηση είναι όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας που έσπευσε στο σημείο εάν μετάφερε εκρηκτικά. Για την ώρα, υπάρχει εντολή για απομάκρυνση του κοινού μέχρι να έρθει ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών για να διερευνήσει τα υλικά.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Το αεροπλάνο τύπου ANTONOV AN-12 κατέπεσε στις 23:00 περίπου το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή μεταξύ Λυδίας και Παλαιοχωρίου στην Καβάλα. Ηδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Το τελευταίο στίγμα δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος που έπεσε ήταν τύπου Antonov και ο πιλότος του ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε.

Στοπ σημείο που έπεσε το αεροπλάνο βρέθηκαν πολίτες από την γύρω περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες. Της συντριβής ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις, γεγονός που κάνει πιθανό το σκάφος να μετέφερε και εκρηκτικές ύλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ