ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα - Δήμαρχος Παγγαίου: Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες - Μήνυμα από το 112

Καβάλα - Δήμαρχος Παγγαίου: Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες - Μήνυμα από το 112
Έμπειροι πυροτεχνουργοί θα διεξάγουν έρευνες στον τόπο της συντριβής για να διαπιστωθεί τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος ΙΝΤΙΜΕ / ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν οι έρευνες του στρατού, στο Παλαιοχώρι Καβάλας όπου κατέπεσε το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov, όπως δήλωσε ο κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δήμαρχος Παγγαίου.

Όπως είπε μιλώντας στο Open, αναμένονται να φθάσουν στην περιοχή έμπειροι πυροτεχνουργοί, προκειμένουν να διεξάγουν τις έρευνες στο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος, οι οποίες θα ξεκινήσουν ουσιαστικά το πρωί.

Σε λίγη ώρα επίσης, αναμένεται να σταλεί στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112 προκειμένου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να μην ανοίγουν κλιματιστικά, λόγω του ενδεχόμενου εισπνοής επικίνδυνων τοξικών ουσιών. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή είναι έντονη η οσμή καμμένου, ενώ δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι - Το Antonov κατέπεσε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή κατέπεσε το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι, όπως είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 8μελές πλήρωμα του αεροσκάφους και για «επικίνδυνο φορτίο» 12 τόνων. Όπως είπε ο Παντελής Φραγκούλης πιλότος εμπειρογνώμων αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης μιλώντας στην ΕΡΤ, «επικίνδυνο φορτίο» θεωρείται εκείνο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά ή έκρηξη.

Στο μεταξύ, ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας για το τραγικό δυστύχημα, είπε ότι έχει συγκαλέσει το συντονιστικό όργανο προκειμένου να εξεταστούν οι επόμενες ενέργειες, ενώ είπε, επίσης, ότι γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των οικισμών, που βυθίστηκαν στο σκοτάδι αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, με ένα drone που σήκωσαν νωρίτερα πάνω από το σημείο της πτώσης του Αντόνοφ An-12, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου Καβάλας, προσπάθησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να αντλήσουν κάποια πληροφορία για το ακριβές φορτίο που κουβαλούσε το αεροσκάφος.

Ωστόσο, οι έντονοι καπνοί και οι μικρές εστίες φωτιάς σε συνδυασμό με το απόλυτο σκοτάδι δυσχέραναν την προσπάθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ