ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή Antonov: Τι λέει ο ιδιοκτήτης της έκτασης όπου συνετρίβη το αεροσκάφος

Συντριβή Antonov: Τι λέει ο ιδιοκτήτης της έκτασης όπου συνετρίβη το αεροσκάφος
Στους Αντιφιλίππους τα στελέχη του λόχου Βιολογικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ ΙΝΤΙΜΕ

H χώρα παρακολουθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο με αγωνία τις εξελίξεις, γύρω από την πτώση του αερσκάφους Antonov, στην Καβάλα. 

Ο ιδιοκτήτης της έκτασης όπου έπεσε το αεροσκάφος μίλησε στην ΕΡΤ, όντας σοκαρισμένος από το συμβάν. Ο ίδιος όταν αντιλήφθηκε ότι στην ιδιοκτησία του έπεσε το αεροσκάφος και ότι χάθηκαν εκεί ανθρώπινες ζωές ένιωσε θλίψη.

Έφτασαν στους Αντιφιλίππους τα στελέχη του λόχου Βιολογικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ

Λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής έφτασαν στους Αντιφιλίππους τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να ερευνήσουν και να εξακριβώσουν την προέλευση της λευκής ουσίας, η οποία εντοπίστηκε γύρω από το μοιραίο αεροσκάφος που κατέπεσε στην περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή στο 8μελές πλήρωμά του, ουκρανικής καταγωγής.

Τα συνολικά 14 άτομα που απαρτίζουν τον ειδικό λόχο θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί από νωρίς το πρωί τις εμπλεκόμενες αρχές για το είδος της λευκής ουσίας, που εντοπίστηκε από τα πρώτα λεπτά της έρευνας.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις, του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ήδη η υπηρεσία που εμπλέκεται στο έργο έρευνας και διάσωσης προχώρησε στη διάνοιξη ενός πρώτου διαδρόμου ασφαλείας, μέσα από τον οποίο θα κινηθούν τόσο τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου, όσο στη συνέχεια και οι ομάδες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς, αλλά και οι ομάδες πολιτικής προστασίας έρευνας και διάσωσης για την περισυλλογή των σορών του πληρώματος και των συντριμμιών του μοιραίου αεροσκάφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ