ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για το βίντεο με το περιπολικό - Διατάχθηκε ΕΔΕ

ΕΛ.ΑΣ.: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί για το βίντεο με το περιπολικό - Διατάχθηκε ΕΔΕ
Διενεργείται ΕΔΕ σε βάρος τους ΙΝΤΙΜΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης εις βάρος δύο αστυνομικών ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς όπως προέκυψε από σχετική έρευνα εμπλέκονται στο περιστατικό με το περιπολικό, που διακινήθηκε πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Το περιπολικό φαίνεται να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με αναμμένους φάρους και σειρήνες. Λίγο πριν περάσει ένα κόκκινο φανάρι, ακούγονται γυναικείες φωνές από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού από όπου κι έχουν καταγραφεί όλες οι εικόνες του βίντεο. Οι φωνές μιμούνται τη σειρήνα του περιπολικού που ηχεί εκείνη την ώρα και ξεσπούν σε γέλια όταν το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα για να περάσει το κόκκινο φανάρι

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο βίντεο προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος κλήθηκε να ελέγξει το ενδεχόμενο τέλεσης των πράξεων της παράβασης καθήκοντος και της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό πλημμελήματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια της από 14-07-2022 Ανακοίνωσης αναφορικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει αστυνομικούς σε περιπολικό να προβαίνουν σε επίμεμπτες ενέργειες ανακοινώνεται ότι, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψαν τα στοιχεία των δυο εμπλεκόμενων αστυνομικών, σε βάρος των οποίων διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ