ΕΛΛΑΔΑ

Κάσος: Παραμένουν τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση - Ακυρώσεις από τουρίστες

Κάσος: Παραμένουν τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση - Ακυρώσεις από τουρίστες
Αντιπροσωπεία από την Κάσο θα ταξιδέψει στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να μεταφέρει προστάσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακυρώσεις από τουρίστες, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Μιχάλη Ερωτόκριτο.

«Τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Με την έννοια ότι το συμβατικό καράβι που εκτελεί το 80% της επιβατικής κίνησης παραμένει δεμένο, το ένα που είχε αποσυρθεί και το άλλο που ενδεχόμενα θα αναλάμβανε το έργο αυτό», δήλωσε ο κ. Ερωτόκριτος στο Open.

«Εν μέσω καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να μένει κανείς χωρίς καράβι. Υπάρχει μία άρνηση από τους επισκέπτες, αυτούς που έχουν ήδη κλείσει στο νησί, έχουμε ακυρώσεις. Υπονομεύει το μέλλον την τουριστικής σεζόν», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Κάσου.

Το πλοίο, είπε αναφερόμενος στο επιβατηγό-οχηματαγωγό Olympus που θα αναλάμβανε το δρομολόγιο, είχε πάρει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από νηογνώμονα, αλλά έπρεπε να γίνει και επιθεώρηση από κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Ακούμε τα άλλα νησιά που έχουν βουλιάξει από τουρισμό και εμείς είμαστε εντελώς “νεκροί”», τόνισε και σημείωσε ότι η Κάσος προσελκύει περιπου 15.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Το πρόβλημα που έχει προκύψει επηρεάζει και την Κάρπαθο, επεσήμανε, αλλά σημείωσε πως το αεροδρόμιο του συγκεκριμένου νησιού δέχεται πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό. Όμως, τόνισε, πλήττεται το εμπόριο της Καρπάθου. Επίσης, επηρεάζεται η Ανάφη, που όμως συνδέεται σχεδόν καθημερινά με τη Σαντορίνη.

Αντιπροσωπεία από την Κάσο θα ταξιδέψει στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να μεταφέρει προστάσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας. Παράλληλα, αναφερόμενος στην αεροπορική σύνδεση, ο δήμαρχος του νησιού επεσήμανε την έλλειψη δρομολογίων, αλλά και το υψηλό κόστος των εισιτηρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ