ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Άλλο ένα πανό με τη φράση «βιαστής είναι» σε παράσταση

Δημήτρης Λιγνάδης: Άλλο ένα πανό με τη φράση «βιαστής είναι» σε παράσταση
Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και σε προηγούμενες συναυλίες όπως στην Επίδαυρο, την Καλαμάτα, τη Σαντορίνη κ.α. Screen grab από βίντεο

Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις καλλιτεχνών σε παραστάσεις και συναυλίες, οι οποίοι δείχνουν σαφώς την αντίθεσή τους με την αποφυλάκιση του  Δημήτρη Λιγνάδη παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Το βράδυ της Δευτέρας στο Φεστιβάλ Αθηνών Πειραιώς 260, οι ηθοποιοί της παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» άπλωσαν πανό πάνω στη σκηνή, στο οποίο αναγραφόταν η φράση που έχει γίνει πλέον μότο, «Βιαστής είναι», αναφορικά με τον ηθοποιό.

Αυτό έγινε ως αντίδραση για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης-ηθοποιός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Ένας εκ των συντελεστών, απευθυνόμενος στους θεατές με το μικρόφωνο, αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την καταδίκη του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Παρέμενε προφυλακιστέος για ενάμιση χρόνο καθώς αρχικά είχε κριθεί με αναλυτικό σκεπτικό και αιτιολογία πως είναι επικίνδυνος, και ενώ δεν είχε ακόμα δικαστεί, τρεις ώρες μετά την οριστική καταδίκη του κρίθηκε ότι δεν είναι πλέον επικίνδυνος και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος».

Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και σε προηγούμενες συναυλίες όπως στην Επίδαυρο, την Καλαμάτα, τη Σαντορίνη κ.α., όπως και σε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ