ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για τέσσερα πύρινα μέτωπα

Φωτιές: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για τέσσερα πύρινα μέτωπα
Νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν το απόγευμα της Τρίτης σε τέσσερις περιοχές της χώρας

Φωτιές σε τέσσερις περιοχές της χώρας ξέσπασαν το απόγευμα της Τρίτης, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, φωτιές έχουν ξεσπάσει στην Άνδρο, στο Πετροχώρι βόρεια Ναυαρίνου, στη Ναυπακτία και στα Δημαρίστικα Νοτιοανατολικής Μάνης.

Και στα τέσσερα σημεία επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με ένα Mi8 και ένα Erickson.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 7 περιοχές την Τρίτη

Στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4) για την εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκονται 7 περιοχές την Τρίτη 19 Ιουλίου, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίαςέχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ