ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Πεντέλη: «Έχουν καεί οκτώ σπίτια» λέει Δημοτικός Σύμβουλος Πικερμίου-Ραφήνας

Φωτιά στη Πεντέλη: «Έχουν καεί οκτώ σπίτια» λέει Δημοτικός Σύμβουλος Πικερμίου-Ραφήνας
Δημοτικός Σύμβουλος Πικερμίου-Ραφήνας κάνει έκκληση στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια του στο Ντράφι, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών, γιατί η φωτιά πλησιάζει με ταχύτητα CNN Greece / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Ως δραματική περιέγραψε την κατάσταση με τη φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην Πεντέλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πικερμίου - Ραφήνας Ανδρέας Βασιλόπουλος, που έκανε έκληση στους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Ντράφι όπου η φωτιά πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα.

Ο ίδιος μιλώντας στο Open έκανε λόγο για 8 σπίτια που έχουν ήδη καεί και είπε πως πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο που φθάνει έως και το 1,5 χλμ.

«Η εικόνα είναι δραματική. Ξεκίνησε από το πάνω Ντράφι και κατεβαίνει στον οικισμό, έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και έχει φθάσει στην Ανθούσα. Δεν έχω σαφή εικόνα αλλά είναι πάνω από 8 σπίτια. Το θέμα είναι ότι τώρα η φωτιά μπαίνει στον οικισμό. Η φωτιά έχει φθάσει στους δρόμους στο Ντράφι, Δωριαίων, Θερμοπυλών και γίνεται μια προσπάθεια να διώξουμε τον κόσμο γιατί έχουν παραμείνει στα πίτια τους. Πρέπει να ακούσουν τις Αρχές και να τα εγκαταλείψουν», αναφέρει και συνεχίζει:

«Η ταχύτητα με την οποία έρχεται η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Αν μπει μέσα στο ρέμα του Βαλανάρη, θα κατέβει γρήγορα. Είναι και από τη βόρεια και από την ανατολική πλευρά στο Βαλανάρη, κατεβαίνει γρήγορα και αν μπει μέσα στο ρέμα θα κυκλώσει τον οικισμό καθώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός», σημείωσε απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο πάνω από 1,5 χλμ. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Τώρα που σκοτεινιάζει θα δει ο κόσμος πραγματικά ποια είναι η κατάσταση».

Διαβάστε αναλυτικά

Liveblog: Φωτιά στην Πεντέλη - Στα σπίτια στο Ντράφι οι φλόγες, εκκενωνόνται περιοχές (pics&vids)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ