ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Τα διεθνή ΜΜΕ για τον πύρινο «εφιάλτη» στην Αττική

Φωτιά στην Πεντέλη: Τα διεθνή ΜΜΕ για τον πύρινο «εφιάλτη» στην Αττική
Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα του διεθνούς έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για τις φωτιές στην Πεντέλη CNN Greece / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα του διεθνούς έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη και Ανθούσα.

Reuters

«Πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από ισχυρούς ανέμους μαίνεται σε ορεινή περιοχή κοντά σε σπίτια στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι Aρχές να διατάξουν την εκκένωση τουλάχιστον δύο περιοχών», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «βαριά σύννεφα καπνού φάνηκαν να υψώνονται στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Πεντέλης, όπου ξέσπασε η φωτιά, περίπου 27 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας».

La Presse

Το ρεπορτάζ αναφέρει της γαλλόφωνης εφημερίδας τονίζει:

«Η ελληνική πολιτική προστασία ζήτησε την Τρίτη την εκκένωση εννέα χωριών και προαστίων στους πρόποδες του όρους Πεντέλη, βόρεια της Αθήνας, που απειλούνται από μεγάλη πυρκαγιά. Το περασμένο καλοκαίρι, η Ελλάδα και ειδικά το νησί της Εύβοιας, κοντά στην Αθήνα, είχαν πληγεί από υψηλές θερμοκρασίες και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είχαν ρημάξει χιλιάδες στρέμματα και είχαν σκοτώσει τρεις ανθρώπους. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (MEPC), να στείλουν πυροσβέστες από πολλά κράτη μέλη ως προληπτικό μέτρο».

US News and World Report

Το αμερικανικό μέσο αναφέρει:

«Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση των περιοχών Ντράφι και Ανθούσα. Έχουν επίσης συμβουλεύσει τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους, εάν τους δοθεί εντολή. H κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στην Πεντέλη διακόπηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ